gReekNET :  web 2.0 is here

Ανακοινώθηκε επίσημα το Nexus one phone



Χωρίς να ξαφνιάσει απολύτως κανέναν με την αποκάλυψη, η Google ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το απόγευμα το πρώτο της Android κινητό τηλέφωνο με την κωδική ονομασία Nexus One. Κατασκευασμένο α
πό την ταϊβανέζικη εταιρεία HTC, η συσκευή θα πωλείται μέσω του online καταστήματος που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.google.com/phone και η τιμή της θα φτάνει για την Αμερική τα 529 $.

Το Nexus One μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε GSM δίκτυο, αλλά είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί στον καλύτερο
δυνατό βαθμό σε 3G συχνότητες. Επείσης η Google δήλωσε ακόμη πως οι Verizon και Vodafone θα παίξουν πιο ενεργό ρόλο στο άμεσο μέλλον του Nexus One και θετικά χαρακτηρίζεται ότι η συσκευή πωλείται "ξεκλείδωτη"(!) Προς το παρόν είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να περιμένουμε το νέο κινητό την προσεχή άνοιξη.
Το Nexus One θα φέρει οθόνη αφής 3.7 ιντσών και τεχνολογίας AMOLED, ανάλυση 480x800, κάμερα 5MP με led flash και δυνατότητα εγγραφής video σε 720x480, δυνατότητες σύνδεσης μέσω Wi-Fi, accelerometer και ενσωματωμένη πυξίδα. Ο επεξεργαστής του θα είναι Qualcomm Snapdragon στο 1GHz.

Η έκδοση του λειτουργικού Android που θα περιλαμβάνεται στο Nexus One θα είναι η 2.1 με την κωδική ονομασία Eclair και η ίδια που χρησιμοποιεί και το Motorola Droid. Για περαιτέρω info http://www.google.com/phone/


blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις