gReekNET :  web 2.0 is here

Game Review: Empire - Total War

Τι να πει κανείς για τη σειρά Total War;

Θεωρείται μακράν η

κορυφαία σειρά strategy παιχνιδιών και όχι άδικα. Στη νέα περιπέτεια, που μας ετοίμασε η Creative Assembly, η σειρά πλέον διαδραματίζεται στον 18ο αιώνα και πραγματεύεται τις επικές μάχες που έδωσαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής για να χτίσουν και να επεκτείνουν τις αυτοκρατορίες τους. Ξεκινώντας, έχετε τη δυνατότητα να παίξετε είτε την Grand Campaign, που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποια χώρα θέλετε να εκπροσωπήσετε στο πεδίο της μάχης και θα ανοίξει ολόκληρη την υφήλιο, είτε τη Road to Independence Campaign, που σας βάζει να βιώσετε τη γέννηση του αμερικανικού έθνους μέσα από τα σπάργανα της βρετανικής αυτοκρατορίας.



Η δεύτερη ήταν και η προσωπική μας επιλογή, προσφέροντας μια δραματοποιημένη οπτική, που οδηγεί τον παίκτη μέσα από τα διάφορα κεφάλαια της αμερικανικής ιστορίας. Οι παλιοί παίκτες της σειράς Total War θα εγκλιματιστούν άμεσα στο νέο περιβάλλον, δεδομένου ότι τα βασικά στοιχεία του έχουν παραμείνει ίδια. Μεγάλες βελτιώσεις έχουν γίνει στον τομέα του micromanagement, αφού πλέον μπορείτε να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας σε αυτοκρατορικό επίπεδο και δεν χρειάζεται να ρυθμίζετε κάθε περιοχή σας ξεχωριστά. Ο στρατηγός κάθε στρατεύματός σας μπορεί να στρατολογεί νέες μονάδες όπου και αν βρίσκεται, στέλνοντας μηνύματα στις κοντινές πόλεις για εκπαίδευση και αποστολή των δυνάμεων, γεγονός που εξοικονομεί πολύ χρόνο στον παίκτη. Η διπλωματία είναι πλέον πολύ εύκολα προσβάσιμη με τη δική της σελίδα και δεν χρειάζεται να στείλετε διπλωμάτες σε κάποια εχθρική πόλη για να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις.



Με λίγα λόγια, βλέπουμε κάποιες μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις, που συμβάλλουν στο να απολαύσετε τον τίτλο περισσότερο στο πεδίο της μάχης παρά στον πονοκέφαλο των διαδικαστικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών ενός έθνους. Η επανάσταση, όμως, δεν βρίσκεται στα παραπάνω, αλλά στη θάλασσα! Για πρώτη φορά στη σειρά Total War και σε strategy τίτλο γενικότερα, βλέπουμε πραγματικές ναυμαχίες στις οποίες έχουμε τον πλήρη έλεγχο! Δώστε εντολή σχηματισμού στα πλοία σας, αποφασίστε τι είδους πυρά θα χρησιμοποιήσουν ανάλογα με το αν θέλετε να βυθίσετε ή απλά να αδρανοποιήσετε το εχθρικό πλοίο και διατάξτε ρεσάλτο, στέλνοντας το ηρωικό σας πλήρωμα να δώσει στον εχθρό ένα μάθημα από κοντά σε μάχη σώμα με σώμα! Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και παρατηρώντας για άλλη μία φορά τα καταπληκτικά γραφικά του τίτλου, που περιλαμβάνουν ακόμα και πλήρες μενού μετεωρολογικών φαινομένων, δεν μπορεί κανείς παρά να αγαπήσει αυτό το παιχνίδι και να αφιερώσει πάμπολλες ώρες για την κατάκτηση του κόσμου
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις