gReekNET :  web 2.0 is here

Google Transliteration :Μετατρέψτε τα greeklish σε ελληνικά!


Πριν απο λίγο καιρό η google αποφάσισε να καταστήσει εφικτή τη φωνητική πληκτρολόγηση με λατινικούς χαρακτήρες, μέσω της υπηρεσίας Google Transliteration.


Με τη χρήση του Google Transliteration, δίνεται η δυνατότητα μετατροπής των λατινικών χαρακτήρων στο αντίστοιχο φωνητικό στη γλώσσα επιλογής του χρήστη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστε
ί ότι η μετατροπή αυτή δεν είναι ίδια με τη μετάφραση, αλλά στην ουσία πρόκειται για τον ήχο των λέξεων που μετατρέπονται από τη μία γλώσσα στην άλλη. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας τη λέξη “karekla” αυτή μεταγλωττίζεται αυτόματα με ελληνική προφορά σε «καρέκλα». Από το αρχικό λανσάρισμα της υπηρεσίας για μία Ινδική γλώσσα, η εταιρεία προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση της ποιότητας, προσθέτοντας περισσότερες γλώσσες και νέα χαρακτηριστικά.



Η νέα και βελτιωμένη έκδοση του Google Transliteration, είναι διαθέσιμη στο Google Labs ή στο http://www.google.com/transliterate. Το Google Transliteration είναι ενσωματωμένο σε αρκετές ιδιότητες της Google, παρέχοντας ένα API, αλλά και bookmarklets για την επέκταση της και σε άλλες ιστοσελίδες. Οδηγίες εγκατάστασης στο pc σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οφείλω να ομολογήσω πως εξαρχής ήμουν αρκετά δύσπιστος οτί δεν θα μπορεί να μετατρέψει δύσκολους τύπους greeklish όπως e3ypnos, αλλά με διέψευσε καταφέρνοντάς το!
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις