gReekNET :  web 2.0 is here

Call of duty modern warfare 2 review



Όπως είχα πει και σε παλιότερο ποστ, περίμενα με ανυπομονησία να πάρω το νέο call of duty. Kαι να που η ώρα ήρθε και το έχω πλέον στα χέρια μου έχοντας ξοδέψει αρκετές ώρες μαζί του.

Καταρχάς όσοι προτίθεστε να το αγοράσετε να ξέρετε ότι χρειάζεται απαραιτήτως σύνδεση στο internet για να κάνει το ανάλογο authentication. To περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πρέπει ντε και καλά να κάνεις λογαριασμό στο steam για να προχωρήσει η διαδικασία της εγκατάστασης, που διαρκεί αυτή κάθε αυτή κανα μισάωρο.

Στα του παιχνιδιού, θα έλεγα πως είναι άξιος αντικαταστάτης του world at war αλλά κρατώντας αρκετά cliché των fps παιχνιδιών. Από την πρώτη στιγμή φαίνεται η τάση ανωτερότητας που θέλει να περάσει η Αμερική ενάντια σε όποιο άλλο έθνος, όποιο και αν είναι αυτό, Ρώσοι, Βραζιλιάνοι, Αυγανοί κτλπ.

Η ιστορία εξελίσσεται σε διάφορες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον, η Σιβηρία και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ανάλογα με την αποστολή χειρίζεστε και διαφορετικό πρόσωπο όπως γίνεται συνήθως. Μετά το εισαγωγικό training στην αρχή του παιχνιδιού σας πετάνε κατευθείαν στην μάχη. Το παιχνίδι έχει 4 επίπεδα δυσκολίας και συνιστώ σε όσους έχουν παίξει fps στη ζωή τους να απολαύσουν το παιχνίδι στο 3ο καθώς είναι αρκετά ρεαλιστικότερο και δεν κάνεις απλά περίπατο. H έκδοση για PC είναι port από τις κονσόλες αλλά σαν κάθε τίτλο που σέβεται λίγο τον εαυτό του υπάρχουν επιλογές για ρύθμιση της ανάλυσης αν και αυτές έιναι οι πολύ βασικές. Η εντύπωση που θα έχετε όταν παίζετε είναι ότι ενώ σε κάποια campaigns έχει δοθεί προσοχή στην λεπτομέρια, σε κάποια έχει γίνει προχειροδουλειά με αποτέλεσμα τα θολά textures. Eκνευριστικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με άλλα PC FPS δεν υπάρχει τόση μεγάλη ελευθερία στους χώρους.

Έκπληξη μου έκανε το γεγονός ότι πριν φορτώσει μια συγκεκριμένη «πίστα», με προειδοποίησε για το περιεχόμενο της που μπορεί να ήταν προσβλητικό, στον τομέα της βίας. Πράγματι στη συγκεκριμένη πίστα 5-6 άντρες Ρώσοι έσπερναν το θάνατο σε αθώους ανθρώπους σε ένα αεροδρόμιο με φρικιαστικούς θανάτους.
Τα υπόλοιπα δεν σας τα λέω! Σας τα αφήνω για έκπληξη :).


Επίσης πρέπει να γνωρίζετε οτί δεν έχει dedicated servers στο multiplayer mode, αλλά και console command support. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν private servers που θα κάνουν host τα παιχνίδια, καθώς και δεν μπορούν να υπάρξουν mods. Με το νέο σύστημα που υιοθέτησαν, ο host είναι αυτός με την καλύτερη σύνδεση κάθε φορά. Αν αυτός αποχωρίσει, υπάρχει ένα κενό 2 δευτερολέπτων μέχρι το παιχνίδι να γυρίσει στον επόμενο καλύτερο host.

Στον τομέα του hardware, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα.
Έχοντας μια ΑΤΙ 4850 1GB και έναν intel e8
400 3.0 ghz και τα settings όλα στο τέρμα, το framerate ήταν αρκετά καλό με μέσο όρο τα 50 fps, αλλά όταν η σκηνή γέμιζε από καπνούς και εκρήξεις έπεφτε κατακόρυφα, με μικρότερη τιμή τα 20 fps.

Γενικά η αίσθηση που μου άφησε το παιχνίδι είναι πολύ θετική και νομίζω πως τα 50 € έπιασαν τόπο.
______________________________
_____________________________________

Συν και πλην

+ Eπικό story mode
+ Καταιγιστική δράση
+ Εκπληκτική μουσική
+ Εξαιρετικό multiplayer με πάρα πολλές επιλογές

+ Η ποικιλία των επιπέδων
+ Το Special Ops είναι ανέλπιστα εθιστικό

- Ασύνδετη και ασυνάρτητη πλοκή
- Ορισμένοι από τους χάρτες διευκολύνουν τους campers
- H μηχανή γραφικών δείχνει την ηλικία της
- Η ερμηνεία του Lance Henriksen

_________________________________________________________________________________________________

(οι photos είναι σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ για να τις απολαύσετε)

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις