gReekNET :  web 2.0 is here

Digea στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα!


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, την ερχόμενη Πέμπτη [14/1] θα ξεκινήσει το η Digea από την Θεσσαλονίκη για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, όπως: Κατερίνη, Έδεσσα, Κιλκίς.

Από τεχνικής πλευράς όλα είναι έτοιμα στην Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη λοιπόν οι δίαυλοι συχνοτήτων 25 και 29 UHF, θα περάσουν άμεσα στην Digea, για τις ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειου, σε δίκτυο SFN.
Θα προηγηθεί το switch off όλων των αναλογικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών από το Φιλίππειο: Alter (25UHF), Μακεδονία TV(29UHF), Skai(36UHF), Ant1(46/65UHF), Star (59UHF), Mega(61/31UHF) και Alpha(66UHF).

Παράλληλα με την ψηφιακή εκπομπή της Digea, θα συνεχιστούν κανονικά όλες οι υπάρχουσες αναλογικές εκπομπές μόνο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έτσι όλοι οι τηλεθεατές που τροφοδοτούνται με σήμα από το Φιλίππειο θα πρέπει να προμηθευτούν άμεσα επίγειο ψηφιακό δέκτη mpeg-4. Ήδη η Digea έχει πιστοποιήσει μηχανήματα για την ιδανική λήψη του πακέτου της. Με την έλευση της Digea οι κάτοικοι των Δήμων Πολίχνης και Συκεών θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα λήψης που έχουν μέχρι σήμερα. Σήμερα θα γίνει η παρουσίαση της Digea στο Δήμο Πολίχνης προς τους εγκαταστάτες και θα κληρωθούν δώρα. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 17.00μμ και θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες του χώρου.

via


blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις