gReekNET :  web 2.0 is here

Το WHDI 1.0 επικυρώθηκε

Ετικέτες , , , , , , ,

Επικυρώθηκε το πρωτόκολλο της πρώτης έκδοσης (1.0) της ασύρματης επικοινωνίας WHDI, στην εξέλιξη του οποίου εμπλέκονται οι Amimon, Hitachi, Motorola, Samsung, Sharp, Sony, LG Electronics. Ονόματα ικανά για να κάνουν την ανατροπή...
Το πρότυπο WHDI για ασύρματη επικοινωνία (Wireless Home Digital Interface) χρησιμοποιείται ήδη σε "πειραματική" έκδοση σε ορισμένα προϊόντα, αλλά η κοινοπραξία των συμμετεχόντων στην εξέλιξη του, ανακοίνωσε ότι μόλις αυτές τις μέρες επικυρώθηκε η τελική προδιαγραφή 1.0.

Το WHDI λειτουργεί στην συχνότητα των 5GHz και παρέχει ένα εύρος ζώνης της τάξεως των 3Gbits /s και το σήμα διαπερνάει εμπόδια όπως (τοίχους, διαχωριστικά κ.α.)

Η μέγιστη επιτρεπτή απόσταση μεταξύ των συζευγμένων συσκευών είναι έως 30 μέτρα και μέσα σε αυτήν μπορεί να μεταφερθεί σήμα ασυμπίεστης εικόνας και ήχου ανάλυσης 1080p , συμβατό και με το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης HDCP.

Όλα τα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο του WHDI θα αναγνωρίζουν αυτόματα το ένα το άλλο και θα είναι εφικτή η σύνδεση μίας πηγής σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις.

Η τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας WHDI θα ενσωματωθεί σε Blu-ray player, set-top box, Media Player, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, προβολείς και κινητές συσκευές.

Η πρώτη επίσημη δημόσια παρουσία του θα λάβει χώρα στην CES 2010.

via

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις