gReekNET : web 2.0 is here

Windows 7: Το νέο λειτουργικό σύστημα διαθέσιμο από σήμερα σε όλο τον κόσμο

Ετικέτες , , , ,

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος, Windows 7. Με τα Windows 7, η χρήση του PC γίνεται ακόμα πιο εύκολη, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας στο χρήστη και ενσωματώνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που απλουστεύουν τις καθημερινές εργασίες, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε είδους υπολογιστή.

«Με τα Windows 7, τα PC περνούν στην καλύτερή τους φάση», δήλωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft «Μαζί με τους συνεργάτες μας, διοχετεύουμε στην αγορά περισσότερες επιλογές από ποτέ, καθώς με τα Windows 7 είναι βέβαιο ότι κάθε καταναλωτής θα βρει το PC που του ταιριάζει».

H Microsoft Ελλάς, για να γιορτάσει την αναγγελία της παγκόσμιας διάθεσης των Windows 7, πραγματοποίησε εχθές με επιτυχία μια εορταστική βραδιά, ειδικά για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από 13 διαφορετικούς κατασκευαστές, τις εταιρίες Acer, Dell, E-shop.gr, Fujitsu, HP, Ideal-Toshiba, Info-Quest, Lenovo, LG, Multirama, Πλαίσιο, Samsung και Sony, με εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις απεριόριστες δυνατότητές του. Παράλληλα, σε ειδικά stands, παρουσιάστηκαν και οι νέες τηλεφωνικές συσκευές Windows® phones με ενσωματωμένα τα Windows Mobile 6.5, τη νέα έκδοση του λογισμικού της Microsoft ειδικά για κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι, η ελληνική έκδοση των Windows 7 θα είναι διαθέσιμη στις 31 Οκτωβρίου.

Διαθέσιμα προς πώληση σε όλο τον κόσμο από σήμερα

Η παγκόσμια διάθεση των Windows 7 συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά νέων PC και εφαρμογών. Με περισσότερες επιλογές PC σε πλούσια γκάμα τιμών, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη συσκευή που ταιριάζει στην προσωπικότητα, στο στυλ και στις ανάγκες τους: από netbook και εξαιρετικά λεπτά notebook, μέχρι laptop πολλαπλής αφής με πλούσιες διαδραστικές λειτουργίες και all-in-one επιφάνειες εργασίας, αλλά και high-end μηχανήματα για μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας.

Πιο απλή χρήση του PC

Τους τελευταίους 18 μήνες, στοιχεία και αξιολογήσεις, που συλλέχθηκαν από τους πελάτες μας αλλά και από οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές που εγκατέστησαν τη δοκιμαστική έκδοση (beta), επισφράγισαν τις έρευνες της Microsoft αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να απλοποιηθούν οι καθημερινές εργασίες μας στον υπολογιστή.

Απλοποίηση των καθημερινών εργασιών
 • Γραμμή Εργασιών: Η νέα γραμμή εργασιών εξασφαλίζει εξυπνότερες και αποδοτικότερες λειτουργίες, διαθέτοντας χαρακτηριστικά, όπως μικρογραφίες προεπισκόπησης των ιστοσελίδων, των εγγράφων και ακόμα και των βίντεο την ώρα που αναπαράγονται.
 • Οικιακή ομάδα: Από κοινού χρήση αρχείων και εκτυπωτών μέσω όλων των οικιακών PC με Windows 7.
 • DeviceStage: Δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης και συγχρονισμού όλων των συνδεδεμένων συσκευών, όπως φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλεφώνα.
 • Φωτογραφίες και Βίντεο: Οι εφαρμογές Windows Live Photo Gallery και Windows Live Movie Maker προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και την από κοινού χρήση τους με τρίτους.
 • Snap: Σύροντας ένα ανοιχτό παράθυρο στο άκρο της οθόνης αλλάζει αυτομάτως το μέγεθος του. Τοποθετώντας δύο διαφορετικά παράθυρα στα αριστερά και δεξιά άκρα του υπολογιστή, το μέγεθός τους προσαρμόζεται με τρόπο που να επιτρέπει την απόλυτη και παράλληλη σύγκρισή τους.
 • Shake: Με ένα κλικ σε ένα τμήμα παραθύρου και με μια μικρή, απότομη κίνηση με το ποντίκι, ελαχιστοποιούνται όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά παράθυρα. Με νέα απότομη κίνηση του ποντικιού τα παράθυρα επαναφέρονται στο αρχικό τους μέγεθος.
 • Internet Explorer 8: Ο ταχύτερος, απλούστερος και ασφαλέστερος browser. Έξυπνα νέα χαρακτηριστικά, όπως Instant Search, Accelerators και Web Slices, επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαδικτύου.

Λειτουργούν όπως εσείς θέλετε
 • Ταχύτερη Εκκίνηση & Απενεργοποίηση: Κάθε χρήστης των Windows 7 επωφελείται από το γεγονός ότι στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται η καθολική απόδοση, οι ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης, επαναφοράς και απενεργοποίησης και η βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας.
 • Ευκολότερη εργασία εν κινήσει: Όλες οι ρυθμίσεις από ένα σημείο, μέσω του Windows Mobility Center.
 • Προστατέψτε το PC σας: Αποτελεσματικότερη προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο PC μέσω των προηγμένων δυνατοτήτων backup.

Νέες δυνατότητες
 • Τεχνολογία αφής: Αλληλεπίδραση με το PC μέσω οθόνης αφής με δυνατότητες πολλαπλών σημείων επαφής.
 • PlayTo: Streaming της ψηφιακής μουσικής, των βίντεο και των φωτογραφιών μέσω των PC ή των συσκευών, όπως για παράδειγμα το Xbox 360 όταν συνδεθεί με την τηλεόραση.
 • Απίστευτα Παιχνίδια και Γραφικά: Μέσω των νέων χαρακτηριστικών για ενισχυμένη απόδοση, τα παιχνίδια και η ψυχαγωγία περνούν σε άλλο επίπεδο, με υποστήριξη 64-bit και γραφικά DirectX11.
 • Εκτυπώσεις με αναγνώριση της Θέσης: Τα έγγραφα αποστέλλονται στο σωστό εκτυπωτή, στο σπίτι ή στο γραφείο. Παράλληλα, με τα Offline Files παρέχεται και η δυνατότητα εργασίας offline αλλά και αυτόματου συγχρονισμού PC και εγγράφων, κατά την είσοδο του χρήστη στο δίκτυο του γραφείου.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις