gReekNET :  web 2.0 is here

Google Wave: Η νέα εποχή του messaging ξεκινάει


Από στιγμή σε στιγμή, η Google θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του Wave στους πρώτους 100.000 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στην δοκιμαστική έκδοση.

Το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει στο Internet γύρω από τη νέα υπηρεσία της Google, ξεκίνησε με τη πρώτη παρουσίαση του στο τέλος Μαΐου στο συνέδριο I/O. Οι υπεύθυνοι πίσω από το εγχείρημα δεν μασάνε τα λόγια τους αφού δηλώνουν ότι το Google Wave είναι ο επανασχεδιασμός του email και όχι μόνο. Στην ουσία είναι ένα ανοιχτό σύστημα επικοινωνίας που συνδυάζει με έναν εύκολο τρόπο διάφορες υπηρεσίες όπως irc, IM, Wiki, δημιουργία εγγράφων και φυσικά το email.

Ας δοκιμάσουμε μια πρώτη προσέγγιση για το τι είναι το Google Wave. Όταν στέλνετε ένα email, ο κάθε παραλήπτης παίρνει από ένα αντίγραφο. Δημιουργώντας ένα Wave, το email αλλάζει μορφή και γίνεται μια συζήτηση που φιλοξενείται στους servers της Google και ο καθένας από τους συνομιλητές που έχετε επιλέξει, μπορεί να συμμετάσχει όποτε θέλει. Με το τρόπο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τρόπους επικοινωνίας μέσα από το Wave όπως και να συνεργαστείτε παράλληλα με άλλα άτομα στην συγγραφή κάποιου εγγράφου σε πραγματικό χρόνο.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις