gReekNET :  web 2.0 is here

Οι σχεδιαστές του Firefox ψηφίζουν απλότητα

Ετικέτες , , ,



Μπορεί ο Firefox να κερδίζει ολοένα και περισσότερους χρήστες αυξάνοντας αργά αλλά σταθερά το μερίδιό του στην αγορά, ωστόσο η Mozilla γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όπως είναι φυσικό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις επόμενες εκδόσεις του browser και ο βασικός άξονας στον οποίο θα κινείται πλέον ο Firefox είναι η απλότητα.

Οι designers της Mozilla έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Firefox αρχίζει να δείχνει σημάδια σχεδιαστικού γήρατος απέναντι στα Windows 7 ή ακόμα και τα Vista. Έτσι, ετοιμάζουν μια απλοποίηση του interface στον Firefox 3.7, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εγκατάλειψη κάποιων στοιχείων που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Για παράδειγμα, θα πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε το home button στη μορφή που είναι τώρα, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετίσουμε και το μενού File, Edit κ.λπ.

Η τάση απλοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί και στον Firefox 4.0, όπου θα υπάρξει επανασχεδιασμός του συστήματος των bookmarks. Αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, φαίνεται ο Firefox θα έχει bookmarks πολλών ταχυτήτων, με τις σελίδες που επισκέπτεται συχνότερα ο χρήστης να έχουν τη δική τους περιοχή στο interface.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις