gReekNET :  web 2.0 is here

Εντυπωσιακά τα οικονομικά στοιχεία της Apple

Ετικέτες , , , , ,

Η Apple καταφέρνει να διαψεύδει συνεχώς τους οικονομικούς αναλυτές. Στην πρόσφατη ανακοίνωση για τα οικονομικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους της (που τελείωσε στις 26 Σεπτεμβρίου), η εταιρία κατάφερε να ανεβάσει τα κέρδη/μετοχή στα 1.82 δολάρια. Ξεπερνώντας τις προβλέψεις που μιλούσαν για 1.42 δολάρια κέρδος/μετοχή, η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να καταγράψει 9.87 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο συνολικά.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πάνω από 7.4 εκατομμύρια iPhone συσκευές πουλήθηκαν, στοιχείο στο οποίο βοήθησε σαφώς η κυκλοφορία της νέας έκδοσης, του iPhone 3GS. Να τονίσουμε ότι οι πωλήσεις του εν λόγω gadget-κινητού σημείωσαν τεράστια ανάπτυξη, αφού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους είχαν φτάσει τα 6.9 εκατομμύρια.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία για τους Mac, αφού η κυκλοφορία του Snow Leopard ώθησε τους υπολογιστές της εταιρίας σε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια. Μείωση πωλήσεων κατά 8% σημείωσαν τα iPod, με 10.2 εκατομμύρια τεμάχια να φεύγουν από τις αποθήκες της Apple. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Steve Jobs δήλωσε μάλιστα πως η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αφού αρκετά νέα προϊόντα θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2010.

via
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις