gReekNET :  web 2.0 is here

ΕΔΕΤ: 50 GBytes Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου on line για κάθε φοιτητή

Ετικέτες , , ,
Ακολουθει δελτιο τύπου

Π
ΙΘΟΣ: Νέα Υπηρεσία από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), μέσω της ελληνικής Υποδομής Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων που λειτουργεί (HellasGrid), παρέχει τη νέα
υπηρεσία Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου ΠΙΘΟΣ, ελεύθερα και δωρεάν, σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και τα λοιπά μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η υπηρεσία ΠΙΘΟΣ προσφέρει σε κάθε χρήστη 50 GBytes Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου, προσβάσιμα από παντού, πάντοτε, με ασφάλεια. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες ή/και ομάδες χρηστών. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης (versioning), συγχρονισμού και τήρησης αντιγράφων εφεδρείας (sync/backup), καθώς και αξιοποίησης της ως αποθηκευτικό μέσο από άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο, που διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες εργασίας και έρευνας για φοιτητές και ερευνητές, επιτρέποντάς τους την ασφαλή πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, από όπου και αν βρίσκονται. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί και διατίθεται με άδεια ανοιχτού κώδικα, και η υπηρεσία διαθέτει ανοιχτό τρόπο διασύνδεσης (API) για συνεργασία με άλλες εφαρμογές.


H υπηρεσία ΠΙΘΟΣ, υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με τα παρακάτω συμμετέχοντα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα που είναι ήδη συνδεμένα με την ομοσπονδία καταλόγων Shibboleth:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών - Ερευνητική Μονάδα 6, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Χαλκίδας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
(Για τα λοιπά ιδρύματα, εκκρεμεί η σύνδεση των καταλόγων τους με το σύστημα ΠΙΘΟΣ)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ΠΙΘΟΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το http://pithos.grnet.gr/, το Forum του ΠΙΘΟΣ https://pithos.grnet.gr/forum/ ή να απευθυνθούν στο pithos ΑΤ grnet τελεία gr.

Σχετικά με την ΕΔΕΤ ΑΕ
Η ΕΔΕΤ Α.Ε. έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δραστηριοποιείται ενεργά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί περιβάλλον ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, στη διάθεση της Εκπαιδευτικής και Ερευνητικής Κοινότητας της χώρας.
Συνδέει περισσότερους από 90 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εξυπηρετώντας συνολικά περί τους 500.000 χρήστες. Λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής Κοινωνίας της Πληροφορίας, προωθεί την ευρυζωνικότητα στην κοινότητα των χρηστών της χώρας μας και συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση του ηλεκτρονικού επιχειρείν στις Ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.grnet.gr

Υπολογιστικό Πλέγμα – HellasGrid

Η ΕΔΕΤ Α.Ε. λειτουργεί την ελληνική Υποδομή Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων ΗellasGrid (www.hellasgrid.gr), υποστηρίζοντας προηγμένες εφαρμογές Ηλεκτρονικής Επιστήμης (e-science). Το HellasGrid διατίθεται δωρεάν στην Ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Πανευρωπαϊκή υποδομή Πλέγματος EGEE (www.eu-egee.org). Η υποδομή του επιτρέπει τη συγκέντρωση, τον υπολογισμό και το διαμοιρασμό επιστημονικών δεδομένων σε κλίμακα που δεν θα ήταν εφικτή στα μεμονωμένα ερευνητικά εργαστήρια.


Πηγή: ΕΔΕΤ ΑΕ
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις