gReekNET :  web 2.0 is here

VW Golf R20 επίσημα

Ετικέτες , ,

Το Volkswagen Scirocco R ήταν ότι πιο ισχυρό είχε να παρουσιάσει η Γερμανική εταιρία στην κατηγορία των hot hatches. Κάποιοι όμως χρειάζονται τους επιπλέον χώρους του Golf αλλά και την δύναμη του Scirocco R. Έτσι, προέκυψε το Volkswagen Golf R.

Οι διαφορές όμως δεν περιορίζονται στον αριθμό των πορτών. Το Golf R έχει 265 άλογα και 35 κιλά ροπής ενώ, όπως και το προηγούμενο R32, είναι τετρακίνητο. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός υδραυλικού συμπλέκτη τεχνολογίας Haldex επιτρέποντας στο κορυφαίο Golf της γκάμας να κοιτάει στα μάτια το Audi S3.

Στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου υπάρχει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ όποιος προτιμάει τις πιο ξεκούραστες βόλτες, έχει την δυνατότητα να επιλέξει το ημιαυτόματο DSG κιβώτιο των 6 σχέσεων. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα 100 πρώτα χιλιόμετρα έρχονται σε 5.7 ή 5.5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα, όπως άλλωστε γίνεται στα περισσότερα αυτοκίνητα τέτοιας ιπποδύναμης.

Οι μηχανικοί της Volkswagen έδωσαν σημασία όμως και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός ότι την ανάπτυξη του chassis και της ανάρτησης την έκανε ο δύο φορές νικητής του LeMans, ο Hans Stuck. Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 25 χιλιοστά ενώ το τιμόνι μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες στον οδηγό. Το ESP έχει πλέον δύο ακόμα ρυθμίσεις για χρήση σε πίστα. Αν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες, υποθέτω ότι τα ηλεκτρονικά μπορούν να απενεργοποιηθούν πλήρως επιτρέποντας στον οδηγό να δει πως πραγματικά αντιδρά το αυτοκίνητο στις δύσκολες στιγμές. Το βάρος μειώθηκε συγκριτικά με το R32 κατά 35 κιλά, φτάνοντας τα 1550.

Οι εξωτερικές αλλαγές είναι αρκετές συγκριτικά με το Golf GTi. Οι ζάντες είναι 18 ιντσών και ίδιες με του Scirocco R. Η μάσκα του αυτοκινήτου είναι απλή και δεν έχει την κόκκινη γρίλια του αδερφού GTi για να προειδοποιεί όσους το βλέπουν στον καθρέφτη τους. Οι προφυλακτήρες είναι επανασχεδιασμένοι βέβαια δίνοντας μια sport πινελιά στο Golf R. Στο μπροστά μέρος εντυπωσιάζουν τα LED φώτα ημέρας και στο πίσω οι δύο εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες στο κέντρο, όπως ακριβώς στο R32.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2010 και εκεί στο Wolfsburg, στα κεντρικά της Volkswagen, ελπίζουν σε μία πιο επιτυχημένη εμπορική πορεία συγκριτικά με το Golf R32. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν, αρκεί να βοηθήσει και η τιμολογιακή τους πολιτική.. [via]

Volkswagen Golf R20

Volkswagen Golf R20

Volkswagen Golf R20

Volkswagen Golf R20

Volkswagen Golf R20

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις