gReekNET :  web 2.0 is here

Game Booster: καλύτερο gaming (θεωρητικά)!

Ετικέτες , , ,
Αν παίζετε συχνά στον υπολογιστή, και κυρίως πρόσφατα και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια, θεωρητικά, θα λατρέψετε το GameBooster. Πρόκειται για μια, θεωρητικά πάντα, «έξυπνη» -και ίσως το σημαντικότερο, δωρεάν- εφαρμογή που αναλαμβάνει να τερματίσει περιττές διεργασίες και εφαρμογές όταν τρέχετε ένα παιχνίδι, να καθαρίσει τη μνήμη του υπολογιστή, να κάνει defrag τα αρχεία του και έτσι, τελικά, να αυξήσει τις επιδόσεις του. Θεωρητικά πάντα.

Πρακτικά, όποτε δοκίμασα προσωπικά ένα πρόγραμμα σαν το Game Booster, κατέληξα να βλέπω ίδιες ή και χειρότερες επιδόσεις σε οποιονδήποτε τίτλο από ότι χωρίς την «μαγική εφαρμογή-red bull». Βλέπετε, τα περισσότερα παιχνίδια (όπου «περισσότερα» = το 99,9% των τίτλων) βασίζεται και σε άλλα πράγματα πέρα από τον ίδιο τον «κώδικα του παιχνιδιού». Χρειάζονται τους drivers ήχου και γραφικών, χρειάζονται ενεργές διεργασίες που ελέγχουν την επικοινωνία του υπολογιστή με το Internet, χρειάζονται, χρειάζονται… Και προγράμματα σαν το Game Booster συνήθως μειώνουν την «προτεραιότητα» σε όλα αυτά, όσον αφορά στους πόρους του υπολογιστή, για να αυξήσουν την «προτεραιότητα» του παιχνιδιού.

Έτσι, θεωρητικά (εδώ κολλάει η λέξη και για αυτό τη χρησιμοποίησα και παραπάνω), το παιχνίδι «τρέχει γρηγορότερα». Πρακτικά, με το που θα «ζητήσει» από μια άλλη διεργασία «κάτι» (π.χ. να του «πει» αν ο παίκτης «πάτησε ένα πλήκτρο», να «στείλει δεδομένα μέσω Internet σε ένα game server» κ.λπ.), τα πάντα αρχίζουν να… σέρνονται, αφού οι «συνεργάτες» του παιχνιδιού, τα δευτερεύοντα προγράμματα και services, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Βέβαια, ίσως ειδικά το Game Booster να έχει βρει ένα μαγικό συνδυασμό και, όντως, να απενεργοποιεί ή να μειώνει την προτεραιότητα μονάχα σε ότι «δεν παίζει σημασία για το gaming». Από την άλλη, ακόμη και έτσι, το κέρδος σε επιδόσεις δεν νομίζω να είναι μεγαλύτερο του 1%-2%, αφού ούτως ή άλλως τα Windows διαχειρίζονται σχετικά έξυπνα τους πόρους τους και αφήνουν τις δευτερεύουσες, βοηθητικές διεργασίες… να είναι δευτερεύουσες! «Ποτέ δεν ξέρεις», όμως, για αυτό περιμένω απόψεις από όποιον το δοκίμασε.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις