gReekNET :  web 2.0 is here

Διευκρινίσεις για την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου

Ετικέτες , , ,
Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την παραλαβή των επιστολών-κουπονιών στους κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για την επιδότηση της αγοράς των μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών εξέδωσε το υπουργείο Παιδέιας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι παλιννοστούντες, οι ομογενείς, καθώς και οι πολίτες προερχόμενοι από κράτη-μέλη της ΕΕ, θα παραλαμβάνουν τις επιστολές-κουπόνια, εφόσον γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του κηδεμόνα με την επίδειξη Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς ή ισοδύναμου εγγράφου στην περίπτωση που δεν υποχρεούνται να έχουν Αστυνομική Ταυτότητα.

Αντιστοίχως, για τους κηδεμόνες αλλοδαπών μαθητών ή τους ίδιους αν είναι ενήλικες, οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής ή εκκρεμεί η έκδοσή της, καθώς και για τους αιτούντες άσυλο ή τους προερχόμενους από περιοχές όπου επικρατεί έκρυθμη κατάσταση, θα γίνεται η παραλαβή των επιστολών-κουπονιών, εφόσον δηλώνεται, με Υπεύθυνη Δήλωση του άρ. 8 του Ν. 1599/1986, ότι ο υπογράφων/ουσα είναι ο κηδεμόνας του μαθητή.

Η δήλωση αυτή θα συμπληρώνεται και θα υποβάλλεται από τον κηδεμόνα στο Διευθυντή του σχολείου, ώστε να γίνεται αντιπαραβολή με τα στοιχεία του κηδεμόνα που έχουν καταχωρηθεί στα ατομικά Δελτία των μαθητών κατά την εγγραφή τους στο σχολείο.

Με την παρούσα εγκύκλιο το ΥΠΕΠΘ διευκρινίζει τις όποιες ασάφειες και προβλήματα προέκυψαν βάσει της αρχικής εγκυκλίου.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις