gReekNET :  web 2.0 is here

Η FIA εξοστράκισε το Ράλι Ακρόπολις


Για πρώτη φορά μετά το 1995 το Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα συμπεριληφθεί στο… ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), όπως ανακοίνωσε η FIA την Τετάρτη (24/6).

Ο εθνικός μας αγώνας δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 13 σταθμούς του πρωταθλήματος το 2010. Υπάρχει μία ελπίδα για το Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς η Βουλγαρία (νέος αγώνας) δεν έχει περάσει ακόμα τις… εξετάσεις. Ακόμα και τότε όμως, η Αργεντινή είναι η… επίσημη αναπληρωματική του WRC.

Τζάμπα είπαν τόσα καλά λόγια οι ξένοι (οδηγοί και δημοσιογράφοι) στον φετινό αγώνα στο Λουτράκι. Ίσως το 2011 να βρεθούμε ξανά στην αγκαλιά των "Θεών" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εκτός κι αν γίνει το θαύμα και πάρουμε τη θέση της Βουλγαρίας.

H ελληνική πλευρά πάντως πιέζει όσο μπορεί. Η EΛΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:
"Ανακοινώθηκε χθες (Τετάρτη) ύστερα από συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA για το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό το προσωρινό -DRAFT- ημερολόγιο των αγώνων που θα προσμετρούν στο WRC -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι- το 2010.

Όπως ήταν ήδη γνωστό από το Δεκέμβριο του 2007 με βάση την απόφαση για εναλλαγή των αγώνων στο ετήσιο πρόγραμμα, κατόπιν πίεσης των Κατασκευαστών για μείωση των αγώνων και άρα του κόστους, το Ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνεται σε αυτό το αρχικό ημερολόγιο πέραν από το 2009, το 2011 και το 2012.


Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο και στη συνέχεια από τη Γενική Συνέλευση της FIA. Στο προσωρινό πρόγραμμα εντάσσονται 13 αγώνες, μεταξύ των οποίων και το Ράλι Βουλγαρίας, η θέση του οποίου θα επικυρωθεί μόνο μετά τη φετινή διεξαγωγή του (17-19 Ιουλίου) και ύστερα από τη σχετική έκθεση του παρατηρητή της FIA.

Αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι έγινε μακρά συζήτηση σχετικά με το αίτημα της ΕΛΠΑ να ενταχθεί το Ράλι Ακρόπολις και το 2010.

Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου, όπως ο αντιπρόεδρος της FIA και πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου του Μονακό, κ. Michel Boeri, o επίτιμος πρόεδρος της Γαλλικής Λέσχης Αυτοκινήτου, κ. Jacques Regis, κ.ά., τόνισαν ότι ήδη η απουσία του Ράλι Μόντε Κάρλο 'μειώνει' την αίγλη του Πρωταθλήματος, και επιπλέον δε νοείται να λείπει από το WRC ακόμα ένας τόσο σημαντικός και καταξιωμένος επί 56 χρόνια αγώνας, όπως είναι το Ράλι Ακρόπολις.

Η ομολογουμένως επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού Ράλι Ακρόπολις με επίκεντρο το Λουτράκι είναι ένας παράγοντας που λειτουργεί υπέρ του ελληνικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι και μένει να δούμε την οριστική διαμόρφωση του προγράμματος τον Οκτώβριο
".

Η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Φινλανδία και η Μεγάλη Βρετανία διατήρησαν τις θέσεις τους. Η FIA παρέκαμψε το περιστροφικό σύστημα που είχε αποφασίσει να εφαρμόσει το 2010 μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε Ρωσία και Ινδονησία που έχασαν φέτος την ευκαιρία να φιλοξενήσουν αγώνες.

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι:
14 Φεβρουαρίου Σουηδία
7 Μαρτίου Μεξικό
4 Απριλίου Ιορδανία
18 Απριλίου Τουρκία
9 Μαΐου Νέα Ζηλανδία
30 Μαΐου Πορτογαλία
11 Ιουλίου Βουλγαρία
1 Αυγούστου Φινλανδία
22 Αυγούστου Γερμανία
12 Σεπτεμβρίου Ιαπωνία
3 Οκτωβρίου Γαλλία
24 Οκτωβρίου Ισπανία (Καταλανία)
14 Νοεμβρίου Μ.Βρετανία
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις