gReekNET :  web 2.0 is here

i-phone OS 4 ή το multitasking ήρθε στο Cupertino



H Apple προχώρησε χτες στην αποκάλυψη σημαντικών αλλαγών που θα φέρει σε iPhone, iPod touch και iPad με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού
iPhone OS. O Steve Jobs ξεκίνησε την παρουσίαση μιλώντας σχετικά με το iPad, το οποίο ξεκίνησε να διατίθεται στα καταστήματα της Αμερικής από το Σάββατο. Πάνω από 450 χιλιάδες καταναλωτές προμηθεύτηκαν το νέο αυτό προϊόν με τους 300 χιλιάδες εξ' αυτών να σπεύδουν στα καταστήματα της Apple από την πρώτη κιόλας ημέρα.


Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή που θα φέρει η νέα έκδοση είναι το
multitasking, η δυνατότητα δηλαδή ταυτόχρονης λειτουργίας πολλαπλών εφαρμογών που μέχρι σήμερα είναι αδύνατον (μέχρι ένα βαθμό). Χωρίς να ζορίζει ιδιαίτερα τη μπαταρία, η συσκευή που θα φέρει την τέταρτη έκδοση του iPhone OS θα μπορεί να χερριστείι ταυτόχρονα αρκετές εφαρμογές, οι οποίες θα εμφανίζονται όταν ο χρήστης πατάει δύο φορές το Home πλήκτρο (κεντρικό πλήκτρο στο κάτω μέρος της συσκευής). Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής, GPS, πλοήγησης στο διαδίκτυο κλπ.


Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που φέρνει το iPhone OS 4.0 είναι τα
Folders. Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί φακέλους για να αρχειοθετεί πιο σωστά τις εφαρμογές που έχει αγορασμένες και περασμένες στη συσκευή του. Για παράδειγμα, δημιουργώντας ένα φάκελο με την ονομασία "Games", ο χρήστης θα μπορεί να περνάει εκεί όλα τα παιχνίδια που έχει αγοράσει. Στην κεντρική οθόνη της συσκευής θα υπάρχει μόνο ένα παράθυρο που θα ονομάζεται Games και μέσα εκεί θα υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο, όπου και θα απεικονίζονται τα παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο βελτιώνεται η αρχειοθέτηση, αλλά και ο χρήστης θα μπορεί πλέον να εγκαταστήσει 2000 εφαρμογές αντί για 180 που είναι το σημερινό όριο.

Όλες τις φωτογραφίες αλλα και αυτά που ειπώθηκαν μπορείτε να τα βρείτε εδώ

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις