gReekNET :  web 2.0 is here

Έρχεται ο διάδοχος του MP3;

Ετικέτες , , , , , ,


Η εταιρεία BACH Technology προτείνει ένα νέο format συμπιεσμένων αρχείων ήχου, το MusicDNA, το οποίο, εκτός από το ίδιο το μουσικό κομμάτι θα περιλαμβάνει και πρόσθετο υλικό, όπως στίχους, ειδήσεις ή εικόνες.

Η πρόταση της BACH Technology έχει την υποστήριξη του εφευρέτη του format MP3.

Το νέο format θα επιτρέπει στον αγοραστή να κατεβάζει ένα αρχείο MP3 με το πρόσθετο περιεχόμενο και στις εταιρείες να στέλνουν ενημερώσεις κάθε φορά που θα έχουν κάτι νέο να ανακοινώσουν. Ο χρήστης θα λαμβάνει μόνο τον όγκο των πληροφοριών που επιθυμεί, όταν είναι online. Όποιος κατεβάζει το αρχείο παράνομα, δε θα λαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις.

Η BACH Technology, συνεργάτης του γερμανικού Fraunhofer Institute for Digital Media Technology, δήλωσε ότι αναζητά συνεργασίες με δισκογραφικές εταιρείες, δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και τεχνολογικές εταιρείες.

  • "MusicDNA, described by the BBC as a ‘deluxe’ file format, will incorporate lyrics, videos and artwork."
  • Each MusicDNA file can hold up to 32GB of additional information
  • Files will also incorporate blog-posts which will be continually updated, along with the music itself, via the open MPEG-7 format.

Τα νέα αρχεία θα αναπαράγονται σε οποιονδήποτε MP3 player, συμπεριλαμβανομένου του iPod της Apple. Ο αντίστοιχος player μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη αλλά και να ενσωματωθεί σε online υπηρεσίες.

Μια έκδοση beta του νέου format θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη, ενώ η πλήρης εμπορική διάθεσή του αναμένεται το καλοκαίρι.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις