gReekNET :  web 2.0 is here

Flash video.... χωρίς κολήματα


O Οδυσσέας Κουράφαλος του productivity.gr (το οποίο παρακολουθώ "φανατικά") παρουσιάζει έναν τρόπο για να προβάλλονται καλύτερα και χωρίς παγώματα flash videos στο Firefox. Αναλυτικά:

"Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα στον Firefox είναι -ή, μάλλον, «ήταν»- αυτό της «σπαστής» αναπαραγωγής αρχείων βίντεο που είχαν κωδικοποιηθεί και παρουσιάζονταν με την τεχνολογία Flash της Adobe. Για να το θέσω απλά, «αν σας κολλάνε τα βιντεάκια σε YouTube και άλλα sites, μάλλον αυτό φταίει»! Ευτυχώς, υπάρχει λύση.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε πως το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Στη δική μου περίπτωση, εντοπιζόταν στο οτι ο Firefox έκανε συχνά backup «στο παρασκήνιο», δίχως να μου δείχνει κάτι τέτοιο. Κάθε φορά που έκανε backup, «πάγωνε» το βίντεο. Φυσικά, η ολική απενεργοποίηση των backups δεν είναι λύση, αφού τότε όποτε κλείνει ο browser, ή αν τύχει να «κολλήσει», την επόμενη φορά που θα εκτελεστεί θα έχουν χαθεί οι «ανοιχτές» σελίδες. Η αύξηση του διαστήματος ανάμεσα στα backup, όμως, ώστε να… προλαβαίνουμε να δούμε το βιντεάκι, είναι ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα. Βέβαια, στην περίπτωση που ένα βίντεο έχει μεγάλη διάρκεια, μπορεί και πάλι να αρχίσει να «παγώνει» – αλλά τότε, καλύτερο είναι να το κατεβάσει κανείς και να το δει «τοπικά» μέσω ενός media player, αντί μέσω του παραθύρου του browser.

Για να αλλαχθεί λοιπόν ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στα backups, πρέπει να επισκεφθούμε τη σελίδα όλων των παραμέτρων του Firefox. Στη συνέχεια εντοπίζουμε, αλλάζουμε την τιμή και, καλού-κακού, κλείνουμε και ξανατρέχουμε τον Firefox.

  • Γράψτε about:config στη γραμμή URL και πατήστε enter.
  • Απαντήστε καταφατικά στο μήνυμα περί… επικείμενης καταστροφής που θα εμφανιστεί.
  • Γράψτε στη γραμμή Filter: «browser.sessionstore.interval» (χωρίς τα εισαγωγικά).

Η τιμή είναι σε miliseconds, δηλαδή ο αριθμός 60000 ισοδυναμεί με 60 δευτερόλεπτα. Όπως θα δείτε, η υπάρχουσα τιμή θα ορίζει πως ο Firefox θα κάνει backup ανά… 10 δευτερόλεπτα (λογικά, θα έχετε τη default ρύθμιση των 10000 milisecond). Αφού είναι… μάλλον απίθανο να επισκέπτεστε ένα νέο site ανά 10 δευτερόλεπτα, μπορείτε άνετα να αυξήσετε την τιμή στα 1-2 ή και 5 λεπτά.

  • Για να γίνεται backup ανά ένα λεπτό δώστε την τιμή 60000
  • Για να γίνεται ανά δύο λεπτά, την τιμή 120000.
  • Ανά τρία = 180000, ανά πέντε = 300000 κ.λπ."
Tip

Για όποιον εξακολουθεί να… μην τα πηγαίνει καλά με τα μαθηματικά, βγάλτε το κομπιουτεράκι και πολλαπλασιάστε τον αριθμό των λεπτών ανά τα οποία θέλετε να γίνεται backup με τον αριθμό 60000. Μετά, δώστε αυτή την τιμή στην παράμετρο browser.sessionstore.interval. Αυτό είναι όλο.

via
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις