gReekNET :  web 2.0 is here

Λουκέτο για το Greek-fun.com, πτώση της κίνησης για το ελληνικό internet



Εδώ και λίγες μέρες επικρατεί μία αναστάτωση στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο, καθώς είχαμε τη πρώτη πανελλήνια σύλληψη για τη λειτουργία σελίδας που παρέχει πρόσβαση σε πειρατικό οπτικοακουστικό υλικό, μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ). Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης, ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ, υπέβαλε μήνυση κατά των διαχειριστών του site www.greek-fun.com.

Το greek-fun.com είναι ένα κλειστό forum, στο οποίο τα μέλη του ανέβαζαν παράνομα οπτικοακουστικό υλικό στο γνωστό site rapidshare.com και έδιναν οδηγίες στα άλλα μέλη για το πώς να τα κατεβάσου από εκεί. Η ΕΠΟΕ ακόμη ισχυρίζεται ότι οι διαχειριστές του site, ζητούσαν από τα μέλη τους να καταβάλουν υπό τη μορφή δωρεάς, συγκεκριμένα χρηματικά ποσά από 15-45€, υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων. Ακόμη αναφέρεται ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
____________________________________________________________________
Επίσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.gr-ix.gr και το broadbandprime.com, με το πάγωμα του greekfun αλλά και πολλών μεγάλων παρόμοιων forum όπως το gamato.info, η κίνηση στο internet της χώρας μας έπεσε κατά 30%.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις