gReekNET :  web 2.0 is here

ΥοuTube: Διαθέσιμα στις επόμενες μέρες βίντεο με ανάλυση 1080p -- UPDATE το πρωτο διαθέσιμο 1080p video

Ετικέτες , , , , , ,


Στο συνέδριο NewTeeVee Live, o Hunter Walk υψηλόβαθμο στέλεχος τoυ YouTube ανακοίνωσε πως η μετάδοση βίντεο μέσω του γνωστού site θα αποκτήσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό: υψηλή ανάλυση (full HD) στα 1080p. Η τωρινή ποιότητα της λειτουργίας HQ (το κουμπάκι στο κάτω δεξί μέρος της oθόνης τους YouTube) δίνει ανάλυση 720p. O αριθμός των pixels αναφέρεται στην οριζόντια διάσταση της εικόνας.



Στο σύνολο του περιεχομένου του YouTube μόνο το 10% είναι είναι υψηλής ανάλυσης. Ο Ηunter Walk εκτιμά πως αυτό οφείλεται στους περιορισμούς που έχουν οι χρήστες είτε επίπεδο υπολογιστών είτε σε επίπεδο εύρους ζώνης (bandwidth). Eπίσης ένα μεγάλο ποσοστό των βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube προέρχονται από χρήστες κινητής τηλεφωνίας, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

High Definition σε όλο το το μεγαλείο με ένα κλικ δηλαδή. Ενώ οι servers του Google και οι μηχανικοί του YouTube ετοιμάζονται για το βήμα στα 1080p όλοι εμείς θα πρέπει να αναβαθμίσουμε hardware και ταχύτητα του internet ώστε να βλέπουμε HD video χωρίς διακοπές και κοψίματα.

Update: Το πρώτο video που ανεβάστηκε σε 1080p



με πληροφορίες από εδώ και εδώ
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις