gReekNET :  web 2.0 is here

H Google έκανε την πρώτη παρουσίαση του Chrome OS




H Google πραγματοποίησε χθες την πρώτη παρουσίαση του επερχόμενου Chrome OS. Η Google αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Chrome OS έχει σχεδιαστεί με κέντρο τους web users. Έτσι, έχει ένα μάλλον διαφορετικό σκοπό από αυτόν των Windows, OSX ή των Linux διανομών, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα στα λειτουργικά συστήματα.

Το Chrome OS εκτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα από τον Chrome browser. Μέσω του concept των Application Tabs, κάθε εφαρμογή μπορεί να τρέξει σε ένα tab του browser.




Εκτός από το web browsing, λοιπόν, η εκτέλεση διεργασιών, εφαρμογών, η παραμετροποίηση του συστήματος, η διαχείρηση των αρχείων, θα γίνονται όλα μέσω του interface του Chrome.

Βασικό χαρακτηριστικό του Chrome OS είναι ότι τα δεδομένα και τα ίδια τα προγράμματα θα αποθηκεύονται και θα τρέχουν online, ενώ τμήμα τους θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο ίδιο το σύστημα για γρηγορότερη εκτέλεση. Τέτοια χαρακτηριστικά ήδη έχουν αρχίζει και εμφανίζονται στον ίδιο τον Chrome browser.

Το Chrome OS σε γενικές γραμμές έχει συμπεριφορά ανάλογη με αυτή ενός thin client, αλλά με διαφορετική προσέγγιση.

Το Chrome OS είναι πλήρως opensource, και θα τρέχει σε μεγάλο εύρος hardware σε x86 και ARM PCs.

Η Google στοχεύει και στο να εμφανιστούν και “Chrome OS approved/compatible” συσκευές στο τέλος του 2010.

Ο πυρήνας του Chrome OS είναι ένας παραμετροποιημένος και ελαφρύς Linux kernel μαζί με firmware που θα επιτρέπει στο σύστημα να εκκινείται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα “σαν να ανοίγουμε την τηλεόραση”. Στην παρουσίαση που έγινε το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε χρειάστηκε 7 δευτερόλεπτα για να φορτώσει πλήρως το λειτουργικό και τρία δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει ο Chrome και να γινει login.

ο Chrome OS φαίνεται να'ναι μία διανομή βασισμένη στο Debian, με Host AP Linux drivers, Xscreensaver, PAM authentication και το SysLinux bootloader. Αν και δεν ήταν σίγουρο παλαιότερα, τώρα πια φαίνεται ότι η Google χρησιμοποιεί τον Xorg server για το γραφικό περιβάλλον, όπως και Intel video drivers, το Clutter UI library και drivers για touchpads.

Ο πηγαίος κώδικας του Chrome OS βρίσκεται στο http://src.chromium.org/

Περισσότερα στοιχεία για το Chrome OS και την ανάπτυξή του βρίσκονται εδώ.

via

Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog πατώντας το σφαιρικό πορτοκαλί εικονίδιο ακριβώς κάτω απο το logo.
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις