gReekNET :  web 2.0 is here

ΝASA: "Σημαντικές" ποσότητες νερού στη Σελήνη

Ετικέτες , , , , ,

Ο "βομβαρδισμός" της Σελήνης από τη NASA είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς - όπως ανακοινώθηκε- στο νότιο πόλο του δορυφόρου της Γης εντοπίστηκαν "σημαντικές ποσότητες νερού".

Η ανακάλυψη αυτή "ανοίγει" πολύ σημαντικές επιστημονικές προοπτικές τόσο για τη μελέτη του παρελθόντος της Σελήνης, όσο και για το μέλλον της σε σχέση με τον Άνθρωπο.

"Πραγματικά, βρήκαμε νερό. Και όχι μόνο λίγο αλλά σημαντική ποσότητα" δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) Anthony Colaprete σε συνέντευξη τύπου.

Η ανακάλυψη προήλθε από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, όταν πύραυλος της NASA "βομβάρδισε" τον κρατήρα Cabeus στην επιφάνεια της Σελήνης. Σύμφωνα με τον Colaprete η πρόσκρουση στον κρατήρα "ανέδειξε" ποσότητα νερού ίση με 25 γαλόνια.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε εντοπιστεί υδρογόνο σε σεληνιακούς κρατήρες κοντά στους πόλους. Το Σεπτέμβριο, οι ερευνητές της NASA ανακοίνωσαν ότι μικρές ποσότητες παγωμένου νερού εντοπίστηκαν σε αρκετά σημεία της σεληνιακής επιφάνειας.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις