gReekNET :  web 2.0 is here

Τα logos των Windows στην μακρόχρονη πορεία τους

Ετικέτες , , , , ,
Με αφορμή το πρόσφατο λανσάρισμα των Windows 7 , το δημοφιλές site www.techradar.com έκανε ένα αφιερωμα στα λογότυπα και τις συσκευασίες των Windows μεχρι σήμερα.

Windows 1.0 – Μπλε είναι το χρώμα
Ένα «operating environment» όπως έγραφε το κουτί, αποτέλεσε το ντεμπούτο της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα. Μια 100% business-oriented συσκευασία η οποία ήταν και η μόνη στην οποία δέσποζε το παλιό λογότυπο της εταιρείας.

Windows 2 – Ρίγες από τα 80s
Η πρώτη συσκευασία με το νέο logo, εμφάνιζε εικόνες με έγχρωμα screenshots από Windows desktop οθόνες. Τίποτα το πρωτότυπο ως design για ένα λειτουργικό που βγήκε σε εκδόσεις για 286 και 386 επεξεργαστές.

Windows 3.0 – Τα «παράθυρα» δίπλα στο παράθυρο
Τα Windows αποκαλούνται πλέον «graphical environment», αν και τρέχουν πάνω σε MS-DOS, με τη συσκευασία να είναι η πλέον ελκυστική αλλά και «σκοτεινή» από όσες είχε κυκλοφορήσει η Microsoft μέχρι τότε.

Windows 3.1 – Καλώς ήλθες Windows flag
Βγήκαν στην αγορά το 1992 και αποτέλεσαν τεράστια επιτυχία. Από τότε η Microsoft δεν κοίταξε ποτέ πίσω – το ίδιο και το design της συσκευασίας που συνόδευε τα 3.1. Καθαρό και λιτό layout, με τη σημαία των Windows να δεσπόζει στο κέντρο της. Με την ίδια φιλοσοφία ήταν και η έκδοση 3.1 for Workgroups που ακολούθησε λίγους μήνες μετά.

Windows 95 – Πιο δυνατά, πιο διασκεδαστικά
Την παραπάνω γραμμή ήθελε να περάσει η Microsoft και στη συσκευασία, για μια έκδοση που έφερε τις περισσότερες (αισθητικές τουλάχιστον) αλλαγές που έχουν δει οι χρήστες μέχρι σήμερα. Από το packaging των Windows 95 και μετά η εταιρεία απέκτησε φήμη για το… πλήθος των μηνυμάτων που έβαζε πάνω στις συσκευασίες της!

Windows ΝΤ – Ο ουρανός τη νύχτα
Η πρώτη 32-bit έκδοση του λειτουργικού συστήματος απευθυνόταν αποκλειστικά σε εταιρείες και είναι η βάση για το πώς δουλεύουν τα Windows (home και server editions) μέχρι και σήμερα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η συσκευασία έδειχνε το λογότυπο του λογισμικού με φόντο έναν έναστρο ουρανό τη νύχτα, τα NT αποτέλεσαν το… ξημέρωμα για τα πιο ασφαλή και σταθερά Windows OS που απολαμβάνουμε στην εποχή μας.

Windows 98 – Τα «νέα» 95
Το κουτί έμοιαζε τόσο πολύ στα Windows 95 που η Microsoft αναγκάστηκε να βάλει μια υποσημείωση «New Version» στο πάνω μέρος του!

Windows 2000 – Παράθυρα και κουτιά
Ένα εξαιρετικό OS είχε μια όχι και τόσο ελκυστική συσκευασία. Παράθυρα, κουτιά και μια σκιά… τερματοφύλακα, συνδυάζονται σε ένα κουτί που κυριαρχεί το λευκό και δεν τραβάει ιδιαίτερα τα βλέμματα.

Windows Me – Αδιάφορο κουτί, αδιάφορο λειτουργικό
Ίσως το χειρότερο λειτουργικό που έχει βγάλει η Microsoft μέχρι σήμερα, έχει και μια από τις πιο μονότονες συσκευασίες που έχουμε δει σε Windows box.


Windows XP – Σε πράσινο και μπλε
Το ξεκάθαρο, λιτό αλλά όμορφο κουτί ερχόταν σε πλήρη αντιδιαστολή με τις ριζικές αλλαγές που είχε το λειτουργικό σε σχέση με τα Μe. Ένα έξυπνο design που έκανε σαφείς τις διαφορές των δυο εκδόσεων.

Windows Vista – Είμαι από πλαστικό
Τα Vista έφεραν μια εντελώς διαφορετική πρόταση συσκευασίας που απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Ένα κουτί από πλαστικό αντικατέστησε τις χάρτινες συσκευασίες, με το design να ταυτίζεται πια με τις επιταγές τις εποχής.


Windows 7 – Απλό και μοντέρνο
Απλή και όμορφη συσκευασία για τις τρεις εκδόσεις των 7, χωρίς περιττά μηνύματα ή γραφικά. Το πλαστικό κυριαρχεί ξανά, με τους σχεδιαστές να αναφέρουν πως το κουτί είναι κατά 37% ελαφρύτερο και πλήρως ανακυκλώσιμο.

via , via
Tα σχόλια πάνω από κάθε εικόνα είναι από εδώ
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις