gReekNET :  web 2.0 is here

H Sony τροφοδοτεί συσκευές χωρίς καλώδια!

Ετικέτες , , , ,

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία του wireless έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας: ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια, χειριστήρια παιχνιδομηχανών και φυσικά δίκτυα! Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η τροφοδότηση συσκευών με ρεύμα χωρίς να υπάρχουν καλώδια με κάποια projects να πλησιάζουν αυτόν τον στόχο, όπως το Latitude Ζ της Dell ή ο φορτιστής Touchstone, που όμως και σε αυτά υπάρχει “φυσική επαφή” με τις πηγές ρεύματος. Η Sony όμως ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα νέο σύστημα τροφοδότησης συσκευών, που πρόκειται να εξαφανίσει τα καλώδια!

Στις δοκιμές της η εταιρία κατάφερε να τροφοδοτήσει με 40 Watt μια LCD τηλεόραση των 22 ιντσών, σε απόσταση μισού μέτρου. Αυτό με την δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου από μια τετράγωνη σπείρα καλωδίων με πλάτος 40 εκατοστών.

Φυσικά το σύστημα βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμα στάδια, κάτι που γεννά αρκετά ερωτήματα όπως την εμβέλεια του, άλλα και το πως θα αντιμετωπιστεί η σπατάλη ενός σημαντικού ποσοστού ενέργειας, αφού μόλις το 60% της ενέργειας που παράγεται χρησιμοποιείται ουσιαστικά. Αυτά τα ερωτήματα όμως δεν αναιρούν το γεγονός, ότι η Sony βρίσκεται μάλλον σε πολύ καλό δρόμο!

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις