gReekNET :  web 2.0 is here

Ηλεκτρονικό σχολείο

Η Intel Hellas ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας της εκπαιδευτικής πλατφόρμας skoool.gr στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα skoool.gr είναι η νέα πρόταση από την Intel στον τομέα του e-learning. Το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται στην πλατφόρμα του skoool.gr, καθώς και όλο το επικουρικό υλικό που την υποστηρίζει, είναι ένα σύγχρονο και διαδραστικό πρόγραμμα ψηφιακού πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού που συμβαδίζει με την θεματολογία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Intel Hellas και η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού CoSYLab (Computer Supported Learning Engineering Laboratory) του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά συνεργάστηκαν για την προσαρμογή του διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού του skoool.com στις ανάγκες του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος

Ο Δημήτρης Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Hellas δήλωσε σχετικά «Το skoool.gr είναι μια πρωτοποριακή προσπάθεια που γίνεται από την Intel με στόχο ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός να γίνουν δέκτες καινοτόμων και πρωτοποριακών διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων με την χρήση τεχνολογιών αιχμής».

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Δρ. Συμεών Ρετάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και Διευθυντής του εργαστηρίου CosyLlab, επισημαίνει «Το skoool.gr είναι μια καινοτόμος τράπεζα γνώσης η οποία δημιουργήθηκε εξειδικευμένα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς πάνω σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά αντικείμενα. Είναι σαν ένα συμπληρωματικό υλικό τόσο για τους μαθητές που τους βοηθά να μαθαίνουν δημιουργικά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς για να εμπλουτίσουν την ύλη και τρόπο παράδοσης».

Ο Νίκος Παναγιωτίδης, Intel Hellas Business Development Manager, ανέφερε «Το υλικό του skoool.gr θα ανανεώνεται και θα συμπληρώνεται συνεχώς, δεδομένου της ευελιξίας της πλατφόρμας καθώς επίσης και της δυναμικής της ομάδας υλοποίησής της. Ταυτόχρονα η υπηρεσία skoool.gr παρέχεται σήμερα και στο μέλλον απολύτως δωρεάν ώστε να μπορεί ο κάθε γονέας να την χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet και να βοηθήσει το παιδί στα μαθήματά του».

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το skoool θα βρείτε στην ιστοσελίδα .
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις