gReekNET :  web 2.0 is here

Tα 422 εκατομμύρια θα φτάσουν οι ευρυζωνικές συνδέσεις παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2009

Ετικέτες , ,
Ένα στα πέντε σπίτια παγκοσμίως θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Gartner. O αριθμός των σπιτιών με σταθερή ευρυζωνική σύνδεση αναμένεται να φτάσει τα 422 εκατομμύρια κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 10.5% σε σύγκριση με πέρσι. Το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 382 εκατομμύρια σπίτια ενώ μέχρι το 2013 οι εκτιμήσεις της Gartner προβλέπουν 580 εκατομμύρια συνδεδεμένα σπίτια μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων.

Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου χρόνου 21 χώρες μετρούσαν ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας (σε σπίτια) πάνω από 50%.

Η Ασία εμφανίζει μεγάλη διασπορά στην διείσδυση, αφού καταγράφονται χώρες με πολύ υψηλά νούμερα της τάξης του 86% όπως στην Νότιο Κορέα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό διείσδυσης στην Ινδονησία είναι μόλις 1%. Σύμφωνα με την έρευνα οι Ασιατικές χώρες θα παραμείνουν στην κορυφή της λίστας αφού η πρόβλεψη για την Ν. Κορέα για το 2013 είναι γύρω στο 93% και στο Χονγκ-Κονγκ και την Σιγκαπούρη στο 80% και 78%.

Στον δυτικό κόσμο η αναμενόμενη ευρυζωνική διείσδυση σε σπίτια στον Καναδά, την Ολλανδία και την Δανία είναι 78%, 81% και 78% αντίστοιχα. Μετρώντας ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα 5 χρόνια οι χώρες που αναμένεται να έχουν τα πρωτεία είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Προχωρώντας προς το μέλλον η έρευνα προβλέπει πως έως το 2013 το 20% των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων θα είναι FTTH (fiber-to-the-home) ή FTTP (fiber-to-the-premises) σε παγκόσμια κλίμακα. Το μεγαλύτερο μερίδιο των δικτύων νέας γενιάς θα βρίσκεται σε χώρες με αναπτυγμένες αγορές όπως η Ιαπωνία, η Νότιος Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον αντίποδα οι dsl συνδέσεις θα παραμείνουν η πλειονότητα των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, μειούμενες ως ποσοστό όμως μέχρι το 2013 γύρω στο 60%. Σε απόλυτους αριθμούς αναμένονται άλλες 98 εκατομμύρια νέες συνδέσεις dsl σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Gartner.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις