gReekNET :  web 2.0 is here

H ελληνική τηλεόραση στο διαδίκτυο

Ετικέτες , , , ,

onlinetv

Για πολλούς η τηλεόραση αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της καθημερινότητας τους, ενώ τα στατιστικά στοιχεία θέλουν τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα να έχουν παραπάνω από δύο συσκευές στο σπίτι τους. Όσο πολλές είναι αναλογικά οι συσκευές, το ίδιο πολλά είναι και τα τηλεοπτικά κανάλια, που υπάρχουν στην χώρα μας, δίνοντας μας ένα μεγάλο εύρος επιλογών, άλλες φορές ποιοτικών κι άλλες φορές όχι. Ποια είναι όμως η παρουσία των ελληνικών καναλιών στο internet; Επισκεφθήκαμε λοιπόν τις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων, ελεύθερων και πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών και καταγράψαμε τις δυνατότητες που παρέχονται στον επισκέπτη, τις καινοτομίες (αν αυτές υπάρχουν) άλλα και το που δόθηκε έμφαση κατά την σχεδίαση τους.

alter_greece

Ξεκινάμε αλφαβητικά από το ALTER, όπου έχουμε αρκετά minimal σχεδίαση, με την έμφαση να δινεται στο πρόγραμμα του σταθμού. Από την κεντρική σελίδα έχουμε εύκολη πρόσβαση στις σελίδες συγκεκριμένων εκπομπών, με τις πληροφορίες που δίνονται να είναι ελάχιστες, ενώ μπορούμε να δούμε και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας. Από το navigation bar μπορούμε και πάλι να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες για τις εκπομπές, ανάλογα με την ζώνη (πρωινή, μεσημεριανή κλπ), στις ταινίες , ενώ παρέχεται και εταιρική ενημέρωση.

ant1

Πάμε στον Ant1 (Αντένα), τον τηλεοπτικό σταθμό που κλείνει αισίως τα 20 χρόνια του. Έμφαση και εδώ δίνεται στον πρόγραμμα του σταθμού και κυρίως στις ξένες σειρές και εκπομπές, που προβάλλει. Για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τις υπόλοιπες εκπομπές, πρέπει να εξερευνήσουμε το navigation bar, ωστε να μπούμε στην σελίδα της κάθε εκπομπής, με πληροφορίες, εικόνες και trailer. Από εκεί έχουμε εύκολη πρόσβαση και στα άλλα κανάλια του σταθμού, όπως το δορυφορικό, στις άλλες εταιρίες του ομίλου Ant1, άλλα και στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Ant1 Web TV: ένα αρχείο ουσιαστικά των εκπομπών του καναλιού, όπως είναι για παράδειγμα το δελτίο ειδήσεων, που μπορεί να παρακολουθήσει ο επισκέπτης.

ert

Στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, της ΕΡΤ, δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στις ειδήσεις, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χαρακτηρίζεται κυρίως ως ειδησεογραφικό portal. Εκτός από αυτό όμως, είναι και η κορυφή μιας πυραμίδας , απ΄όπου έχουμε πρόσβαση στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ, σε πληροφορίες για την Εταιρία, άλλα και σε υπηρεσίες που πέρα από το chat και τα fora, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενημέρωση για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αν είστε λάτρης του ραδιοφώνου μπορείτε να ακoύσετε live κάποιον κρατικό σταθμό, ενώ δίνεται και η δυνατότητα να διαβάσετε ειδήσεις σε 12 διαφορετικές γλώσσες.

MEGA

Περισσότερη ισορροπία ανάμεσα στην ενημέρωση και στην παρουσίαση του προγράμματος, υπάρχει στην ιστοσελίδα του MEGA. Και εδώ μπορούμε εύκολα να δούμε πληροφορίες για τις σειρές και τις εκπομπές, άλλα και τα σημαντικότερα νέα, όπως παρουσιάστηκαν από το δελτίο ειδήσεων. Εταιρική ενημέρωση, πολλά βίντεο, φωτογραφίες, εβδομαδιαία παρουσίαση του προγράμματος και κάποια χαρακτηριστικά που δεν βρίσκουμε αλλού όπως: blogs για τις πιο δημοφιλείς σειρές, ψηφοφορίες, quiz και downloads, όλα σχετικά με το αρκετά πλούσιο πρόγραμμα του σταθμού, που επίσης γιορτάζει τα είκοσι του χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.

skaigrlogo

Πιο κοντά στην φιλοσοφία της ΕΡΤ, είναι και η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, που εκτός των άλλων μεταφέρει την τηλεόραση στην οθόνη του υπολογιστή σας! Πέρα από την ειδησεογραφία, από την κεντρική σελίδα αποκτάμε εύκολη πρόσβαση στον ΣΚΑΪ Player, για να δούμε ότι προβάλει το κανάλι live ή on demand, με επιλεγμένα προγράμματα. Επίσης αποκλειστικά για το internet παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε υψηλή ανάλυση συγκεκριμένα προγράμματα με HD TV, ενώ live και on demand μετάδοση έχουμε και για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στοιχεία που δεν βλέπουμε στις σελίδες άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Φυσικά και εδώ μπορούμε να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού και του ραδιοφώνου, άλλα και για την γενικότερη και πλούσια δράση του σταθμού, ειδικά σε θέματα περιβάλλοντος.

star

Τέλος, έχουμε το καθαρά ειδησεογραφικό portal του STAR, στο οποίο θα δυσκολευτείτε πραγματικά να βρείτε στοιχεία του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού. Φαίνεται δηλαδή ότι το portal είναι ένα ανεξάρτητο project, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες σε beta μάλιστα φάση και μας μεταφέρει ειδήσεις, που συνοδεύονται από αντίστοιχα video. Καλύπτεται όλη η ελληνική και ξένη ειδησεογραφία, ενώ για να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα πρέπει να επισκεφθείτε το STAR TV.

Πριν κλείσω, ένα προσωπικό σχόλιο για το ποια ιστοσελίδα με “τράβηξε” περισσότερο. Ήταν αυτή του ΣΚΑΪ, χωρίς να ξέρω αν αυτό οφείλεται και στο ότι το συμπαθώ ιδιαίτερα και σαν τηλεοπτικό σταθμό. Η δυνατότητα όμως να βλέπω το πρόγραμμα του online πραγματικά το ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους σταθμούς. Την ίδια δυνατότητα είχε αρκετό καιρό πριν και η ιστοσελίδα του ALTER, κάτι που αφαιρέθηκε, κακώς κατά την γνώμη μου, την ίδια στιγμή που γενικότερα η online παρουσία του σταθμού είναι φτωχή σε σύγκριση με εκείνη των ανταγωνιστών της.

Αλήθεια σ’ εσάς ποια ιστοσελίδα άρεσε περισσότερο;

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις