gReekNET :  web 2.0 is here

Φινλανδία

Ετικέτες , , , , ,
Η TeliaSonera και η Alcatel-Lucent ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την κατασκευή ενός πανεθνικού δικτύου broadband επόμενης γενιάς, το οποίο θα παρέχει ταχύτητες πρόσβασης 100 Mbps στους Φινλανδούς. Το δίκτυο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία VDSL2 και θα είναι αρχιτεκτονικής Fiber to the Building (FTTB), δηλαδή οι οπτικές ίνες θα φθάνουν μέχρι τα κτίρια χωρίς να αντικαθίσταται η υπάρχουσα εσωτερική καλωδίωση.

Ήδη η Sonera, η φινλανδική θυγατρική του ομίλου της TeliaSonera, έχει ξεκινήσει την επέκταση των οπτικών ινών της για να φθάσει μέχρι τα υπόγεια των κτιρίων. Η Alcatel-Lucent θα προμηθεύσει την TeliaSonera με το προϊόν 7354 ISAM FTTB Remote Unit, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εγκαθίσταται σε καμπίνες και σε κτίρια με πολλά διαμερίσματα και παρέχει ταχύτητες πρόσβασης έως 100 Mbps.

Σύμφωνα με τον Jussi Salminen, αντιπρόεδρο αρμόδιo για υπηρεσίες broadband της TeliaSonera στη Φινλανδία, η εταιρία θα είναι ο πρώτος πάροχος που θα διαθέτει πρόσβαση στα 100 Mbps χωρίς την ανάγκη εργασιών εντός των κτιρίων. «Αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίση στη φινλανδική αγορά, που θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε σημαντικά το μερίδιο αγοράς μας διαθέτοντας στους πελάτες μας τις τελευταίες υπηρεσίες triple-play. To 7354 ISAM FTTB Remote Unit της Alcatel-Lucent ταίριαξε απόλυτα με τις ανάγκες μας, καθώς μας επιτρέπει να συνδέσουμε με τον πιο οικονομικό τρόπο την χάλκινη εσωτερική καλωδίωση με το δίκτυο οπτικών ινών μας.»

Πηγή (και σύνδεσμοι με επιπλέον πληροφορίες): Yahoo! Finance
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις