gReekNET :  web 2.0 is here

Έφθασε το uTorrent 2.0 beta

Ετικέτες , , ,
Η BitTorrent Inc. [ μην ξεχνάμε, έχει εξαγοράσει το μTorrent ] έβγαλε στην φορά την Beta της έκδοσης 2.0 του πιο γνωστού bittorrent client!

Παρόλο που δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο UI, οι βελτιώσεις που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές, είτε διορθώνοντας bugs, είτε με νέα μικρά & μεγάλα features.

Πιο σημαντική απ’ όλες τις προσθήκες, αυτή της πολύ καλύτερης υποστήριξης/εξέλιξης του πρωτοκόλου uTP [ UDP based ] που επιτέλους προσθέτει τον δημοφιλή client στην λίστα αυτών που υποστηρίζουν UDP trackers.

Θα μπορούσα να κάνω μια τεχνική ανάλυση, αλλά πάντα με μπέρδευαν τα θεωρητικά των πρωτοκόλλων μεταφοράς δεδομένων θα μείνω στο ζουμί: Η χρήση UPD trackers εν αντιθέσι με τους HTTP ( over TCP ) trackers κάνει την ζωή του τελικού χρήστη ”καλύτερη” γιατί δεν υπάρχει conflict με τις υπόλοιπες εφαρμογές που ”ζητούν” traffic απ’ την γραμμή μέσω HTTP. Και στο 95% των περιπτώσεων μία τέτοια εφαρμογή είναι ένας browser!

Ήδη 400.000 beta testers χρησιμοποιούν το uTP protocol και ελπίζω με την επίσημη διάθεση της έκδοσης 2.0 [ αναμένεται σε λίγες μέρες ] να πολλαπλασιαστούν, ώστε να ακολουθήσουν και οι trackers και το browsing ταυτόχρονα με μεγάλα downloads να πηγαίνει πλέον καλύτερα!

Στα υπόλοιπα, ξεχωρίζει ο νέος οδηγός ρύθμισης της εφαρμογής [ ορατός μόνο σε clean installations ] για καλύτερες επιδόσεις βάσει ορισμένων μετρήσεων, αν και στην παρούσα φάση μόνον οι χρήστες απ’ το USA έχουν σωστούς servers για δοκιμές.

Πλέον είναι διαθέσιμο και για ρύθμιση το “Transfer cap” panel ή αν το θες αλλιώς, η δυνατότητα να θέσεις όρια στην χρήση bandwidth απ’ τον client. Σίγουρα βολεύει αρκετούς mobile χρήστες [ αν πιάνουν καμιά ταχύτητα της προκοπής ], ελπίζω όμως να μην καταλήξει να είναι απαραίτητο ως ρύθμιση για να μην σε ”μαυρίσουν” οι ISPs στο μέλλον.

Για μια πλήρη λίστα όλων των αλλαγών αλλά και τον σύνδεσμο για download της beta version η μtorrent community σας περιμένει.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις