gReekNET :  web 2.0 is here

Η IBM πειραματίζεται με επεξεργαστές με DNA

Ετικέτες ,

Η IBM σε συνεργασία με το California Institute of Technology πειραματίζονται με την χρήση DNA για τους επεξεργαστές του μέλλοντος. Η σημερινή μέθοδος της λιθογραφίας απαιτεί τεράστια ποσά σε εξοπλισμό ώστε να κατασκευαστούν όλο και μικρότερης κλίμακας επεξεργαστές που πρακτικά προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλότερη εκπομπή θερμότητας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών η χρήση DNA εξηγείται ως εξής: “Basically, this is telling us that biological structures like DNA actually offer some very reproducible, repetitive kinds of patterns that we can actually leverage in semiconductor processes”.

Ο νόμος του Moore που προς το παρόν ισχύει, αναφέρει ότι ο αριθμός των transistors που χρησιμοποιούνται στα chips διπλασιάζεται περίπου κάθε 2 χρόνια. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν κυκλώματα με περισσότερα transistors για να αυξήσουν τις επιδόσεις και τις λειτουργίες των chips αλλά όσο περνάει ο καιρός η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα φτάνει στα όρια της και δοκιμάζεται από τους νόμους της Φυσικής.

Η έρευνα για χρήση δομών DNA στα μελλοντικά chips είναι πιθανό να αποδώσει καρπούς σε περίπου 10 χρόνια. Αν δούμε προϊόντα με ανάλογη τεχνολογία οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν συσκευές με περισσότερα χαρακτηριστικά, χαμηλότερο κόστος και φυσικά μεγαλύτερη ισχύ. Προς το παρόν όλα αυτά παραμένουν στις αράδες των ερευνητικών papers και τα εργαστήρια της Big Blue.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις