gReekNET :  web 2.0 is here

Το Vimeo συρρικνώνεται

Ετικέτες , ,

Το Vimeo αποφάσισε ότι για την βιωσιμότητα της εταιρείας είναι απαραίτητο να αρχίσουν να διαγράφουν βίντεο για να εξοικονομήσουν χρήματα σε storage και bandwidth. Από την 1η Αυγούστου όλοι οι δωρεάν λογαριασμοί θα έχουν την δυνατότητα να διατηρούν το αρχικό αρχείο που έκαναν upload μέχρι μία εβδομάδα μετά το upload. Πολύ απλά, το βίντεο πριν το encoding θα χάνεται μετά από μια εβδομάδα και προφανώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για download αυτού.

Αν νομίζατε ότι αυτό ήταν όλο και τα βίντεο που υπάρχουν ήδη θα παραμείνουν εκεί κάνετε λάθος. Η νέα πολιτική του Vimeo ισχύει από εχθές (ώρα Αμερικής) και εφαρμόζεται σε όλα τα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και φιλοξενούνται ήδη στους servers του Vimeo. Την 1η Αυγούστου όλα τα original video file απλά θα διαγραφούν για όσους χρησιμοποιούν τα basic accounts της εταιρείας.

Οι αλλαγές είναι κατανοητές και έχουν νόημα αν το Vimeo σκοπεύει υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα και να είναι το ίδιο δημοφιλές. Είναι παράλληλα εκνευριστικό και ίσως εκβιαστικό ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα basics accounts, όταν πριν από καιρό η εταιρεία παρουσίασε την επί πληρωμή υπηρεσία Vimeo Plus, για να τα βγάλει πέρα με τα HD βίντεο. Θα μπορούσαν να είχαν χρεώσει ένα δολάριο επιπλέον ή να είχαν προσθέσει άλλους περιορισμούς ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της υπηρεσίας. Τώρα θέτουν το δίλημμα, basic account και αντίο original video files ή Vimeo Plus και όλα είναι καλά. Hello Vimeo, this is the cloud era!

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις