gReekNET :  web 2.0 is here

Απόρρητα έγγραφα του Twitter στην δημοσιότητα

twitter_logo_3

To TechCrunch υποστηρίζει πως έχει στην διάθεση του έναν μεγάλο αριθμό απόρρητων εγγράφων σχετικών με το Twitter, τα οποία έστειλε σε ένα συμπιεσμένο αρχείο είτε κάποιος χάκερ είτε κάποιος… όχι και τόσο πιστός υπάλληλος! Αυτά περιέχουν διάφορες πληροφορίες, από σημαντικά πρόσωπα στον χώρο των επιχειρήσεων που έδωσαν συνετεύξεις για μια θέση στο Twitter, μέχρι τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρίας. Σημαντικές είναι επίσης οι πληροφορίες ασφάλειας που υπάρχουν σ’ αυτά τα έγγραφα, όπως είναι κωδικοί πρόσβασης σε ορισμένα γραφεία.

Όπως επισημαίνει το TechCrunch σκοπεύει να δημοσιεύσει τις επόμενες ώρες-μέρες κάποιες από αυτές τις πληροφορίες. Εκείνες που έχουν ειδησεογραφικό ενδιαφέρον. Και κάπου εκεί έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος με comments τα οποία αφήνουν απλοί αναγνώστες του site, υπάλληλοι του Twitter άλλα και ο ίδιος ο Michael Arrington.

Πρόκειται για αντιδράσεις και απόψεις που έχουν να κάνουν με το αν θα πρέπει η ιστοσελίδα να δημοσιεύσει αυτές τις πληροφορίες, από την στιγμή που επίσημα το ίδιο το Twitter τις χαρακτηρίζει απόρρητες. Ένας υπάλληλος σημειώνει ότι η διαρροή αυτών των πληροφοριών παραβιάζει τα δικαιώματα του σχετικά με την ανωνυμία του, αφού δημοσιεύονται πληροφορίες για εκείνον και την ταυτότητα του στο διαδίκτυο, χωρίς να μπορεί να το ελέγξει. Για να έρθει ο ίδιος ο Arrington και να του απαντήσει ότι τέτοιες πληροφορίες δεν πρόκειται να δημοσιευθούν.

Άλλοι χρήστες επισημαίνουν πως δεν είναι σωστό να δημοσιευθούν πληροφορίες οι οποίες αποσπάστηκαν με παράνομο τρόπο, και άλλοι ότι κάθε είδηση θα πρέπει να μεταδίδεται ενώ σημαντικό είναι και το δίλλημα που θέτει άλλος χρήστης:

“One can only imagine the hissy fit you would throw if someone did this to TechCrunch.”

Με λίγα λόγια, θα ήθελε το TechCrunch να του συμβεί κάτι παρόμοιο;

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις