gReekNET :  web 2.0 is here

To Mininova φιλτράρει το περιεχόμενό του

Ετικέτες , , ,

Λίγες μέρες πριν οι υπεύθυνοι του Mininova, του μεγαλύτερου BitTorrent site στον κόσμο, εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, το site άρχισε να φιλτράρει το περιεχόμενό του εφαρμόζοντας ένα σύστημα που εντοπίζει και απομακρύνει torrents που παραπέμπουν σε προστατευόμενο υλικό.

Το σύστημα εμποδίζει επίσης την εκ νέου δημοσίευση των ίδιων torrents.

Ο συνιδρυτής του site, Niek δήλωσε στο TorrentFreak ότι το σύστημα θα δοκιμαστεί επί 12 εβδομάδες με περιορισμένο αριθμό τίτλων. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το νέο σύστημα θα πρέπει να θεωρηθεί επέκταση της ισχύουσας πολιτικής του site σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ότι με τον τρόπο αυτό το Mininova συνεργάζεται με έναν οργανισμό που εκπροσωπεί αρκετούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικού/κινηματογραφικού περιεχομένου.

Στις 20 Μαΐου διεξήχθη στην Ολλανδία δίκη, στην οποία εμπλέκονται το Mininova και το BREIN, ένας οργανισμός κατά της πειρατείας, που θα προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο ότι το Mininova οφείλει να φιλτράρει το περιεχόμενό του και να αφαιρεί τα αρχεία .torrent που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

Έως τώρα, το BitTorrent site απέρριπτε μια τέτοια λύση, ισχυριζόμενο ότι η διαδικασία αφαίρεσης ενός παράνομου αρχείου μετά από αίτηση των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων είναι επαρκής.

Νέα εδώ

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις