gReekNET :  web 2.0 is here

Εύκολο overclocking από την MSI για τις P55 mb

Ετικέτες ,

2240779141_92c4c61377

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι overclockers παίζουν με τις ρυθμίσεις στα BIOS και με διάφορα Windows-based tools για να ανεβάσουν έστω και λίγα Mhz το συγχρονισμό στο PC τους. Όλα αυτά θα είναι παρελθόν σε λίγο, καθώς η MSI αποφάσισε να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των overclockers. Στην επερχόμενη motherboard P55 για επεξεργαστές Lynnfield και Clarkdale πρόσθεσε 3 κουμπιά για real-time overclocking. Με αυτή τη κίνηση η MSI θέλει να παρουσιάσει το Direct OC feature, όπου οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν με τις συχνότητες realtime πατώντας απλά ένα κουμπί.

msi-direct-oc

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, υπάρχουν 2 κουμπιά με + και - και ένα κουμπί που έχει την ονομασία OC Genie. Πατώντας τα 2 κουμπιά με το + και - μπορείτε να αυξομειώνεται το system’s base clock κατά 1 Mhz, ενώ πατώντας το OC Genie μπορείτε να κάνετε αυτόματα OC τον επεξεργαστή σας στο maximum. Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να δείτε πως πατώντας απλά 4 φορές το + κουμπί, το base clock πήγε από τα 133.7MHz στα 137.7MHz και η CPU από τα 2.27GHz πήγε στα 2.34GHz (mobo MSI P55-GD65 και CPU Lynnfield).

Σίγουρα μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα αρέσει στους πραγματικούς overclockers. Για μένα η χαρά του OC είναι η ώρες που ξοδεύεις ψάχνοντας ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για το κάθε μηχάνημα και όχι να το βλέπω να ανεβαίνουν τα Mhz πατώντας απλά ένα κουμπί. Πάντως θα είναι μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με OC.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις