gReekNET :  web 2.0 is here

Μήνυση για το μεγάλο φιάσκο της NVIDIA

Ετικέτες , , , ,

Πέντε ιδιώτες κάνουν συλλογική μήνυση εναντίον της NVIDIA για το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των κατασκευαστών graphics controllers.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη απο την αρχή. Η NVIDIA παρήγαγε τα GeForce G84 και G86, τα οποία στο σύνολο τους (αυτό είναι το κρίσιμο) είχαν τεράστιο κατασκευαστικό λάθος. Το ανενεργό υλικό, δηλαδή το κέλυφος των chips δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και … λιώνει εκθέτοντας τον πυρήνα στο μέταλλο της ψύκτρας, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στις εκδόσεις για laptop διότι στις εκδόσεις για PCI-e κάρτες οι ψύκτρες είναι πολύ μεγάλες με μεγάλη διαφορά στην απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με τα laptops. Ενδεικτικά, χρησιμοποιείται σε Dell, Apple και HP laptops.

Αυτό δεν είναι ενα πρόβλημα που «ίσως συμβεί» σε κάποιους, αλλά που θα συμβεί σίγουρα σε όλη την παραγωγή των παραπάνω ευρύτατα χρησιμοποιούμενων chips! Αυτό, διότι σταδιακά το υλικό καταρρέει. Είναι μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, όσο η θερμοκρασία είναι υψηλή…

Η NVIDIA έχει παραδεχθεί πλήρως το πρόβλημα αλλά δεν έδωσε κάποια λύση στους κατασκευαστές των εν λόγω laptops. Ή μάλλον… έδωσε. Ας δούμε την μεγάλη κομπίνα που γλύτωσε απο την εταιρία απο μια απόσυρση και πολλά εκκατομύρια δολλάρια.

Οι κατασκευαστές των laptop πρόσθεσαν ενα χρόνο εγγύησης σε όλους τους κατόχους τέτοιων laptops και έτσι απλά «έλυσαν» το πρόβλημα! Δηλαδή αν καεί το chip στα 2μιση χρόνια, δεν υπάρχει εταιρική ευθύνη.

Για τους κατόχους ενος Dell XPS M1550, με το NVIDIA GeForce 8600M GT, ενα extra «φιλοδώρημα«. H Dell, ζήτησε απο τους κατόχους των εν λόγω laptop να αναβαθμίσουν επειγόντως το BIOS στην έκδοση Α12 η οποία -για μαντέψτε- τι κάνει; Ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα του laptop σε μόνιμη βάση! Με λίγα λόγια, ενω το laptop όταν αγοράστηκε ήταν απολύτως αθόρυβο, πλέον έχεις τον βόμβο συνεχώς στα αυτιά σου. Επίσης, υπάρχει και μεγαλύτερη κατανάλωση στη μπαταρία.

Πιστεύω πως η απόφαση του δικαστηρίου θα δικαιώσει τους μηνυτές, διότι τότε … μαύρο φίδι που την έφαγε την κυρα-NVIDIA!

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις