gReekNET :  web 2.0 is here

Πρόγραμμα CIA για σύλληψη της Αλ- Κάιντα

Ετικέτες ,
Η αμερικανική CIA είχε ένα μυστικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη σύλληψη ή τη δολοφονία μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, όμως αυτό το πρόγραμμα διακόπηκε από το νέο...
διευθυντή της Υπηρεσίας αυτής Λίον Πανέτα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Επικαλούμενη πρώην αξιωματούχους αυτής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι η ακριβής φύση του άκρως εμπιστευτικού αυτού προγράμματος έχει παραμείνει ασαφής, και η CIA δεν επιθυμεί να κάνει σχόλια για το περιεχόμενο του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης,η CIA διέθεσε πόρους για τον προγραμματισμό και πιθανώς για την εκπαίδευση πρακτόρων για την αποστολή αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όμως η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όταν ο νέος διευθυντής Λίον Πανέτα έθεσε τέρμα στο πρόγραμμα αυτό, αφού ενημερώθηκε γιαυτό, στις 23 Ιουνίου, σημειώνει η εφημερίδα.

Επικαλούμενη τρεις πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών , που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, η Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το 2001 η CIA είχε επίσης εξετάσει την δυνατότητα να κάνει στοχευμένες δολοφονίες εναντίον των αρχηγών της Αλ Κάιντα. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα η άποψη αυτή εγκαταλείφθηκε μετά από έξι μήνες. Πάντως ούτε ο Πανέτα ούτε μέλη του Κογκρέσου έδωσαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις