gReekNET :  web 2.0 is here

Έρχεται ανάκαμψη στην αγορά υψηλής τεχνολογίας


Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται ακόμα από την αβεβαιότητα στις επιμέρους αγορές, τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρεία Forrester Research έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση, στην οποία προβλέπει ανάκαμψη των [αμερικανικών] εταιρειών τεχνολογίας από τον Οκτώβριο και μετά. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι δυσκολότεροι, ωστόσο η κρίση φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξεως.

Η Forrester Research αποδίδει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή όχι τόσο στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, όσο στην υπερβολική αντίδραση των αγορών. Οι αναλυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι περισσότερες εταιρείες προχώρησαν σε αδικαιολόγητη περικοπή επενδύσεων, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Η έκθεση της Forrester Research καταλήγει με την εκτίμηση ότι ο τζίρος στην αγορά υψηλής τεχνολογίας θα είναι μειωμένος φέτος κατά 10% [σε σχέση με το 2008], ωστόσο αναμένεται να σημειώσει άνοδο 12% μέσα στο 2010.

Πηγή: Yahoo! Tech

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις