gReekNET :  web 2.0 is here

Οι τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι 2009

Χρώματα, κυριάρχες τάσεις και συμβουλές.

Με ειδικές αναφορές στο σακάκι, το γιλέκο και τα έντονα χρώματα, η φετινή αντρική μόδα για την άνοιξη και το καλοκαίρι υπόσχεται να σας κάνει να ξεχωρίζετε.

Συμβουλευτείτε τον παρακάτω οδηγό που περιέχει τις νέες τάσεις σε κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας για τις αγορές σας.

Χρώματα

Απόλυτος κυρίαρχος και του φετινού καλοκαιριού παραμένει, όπως και πέρυσι, το κλασικό μπλε και το λευκό. Την παλέτα της φετινής μόδας συμπληρώνουν οι παλ αποχρώσεις: γαλάζιο, μοβ, ροζ, αλλά και γκρι.



Μια άλλη τάση της σεζόν που δεν πρέπει να "φοβηθείτε" είναι οι έντονες εναλλαγές χρωμάτων από την παλέτα των ψυχρών ουδέτερων αποχρώσεων σε αυτή των έντονων, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Μπλέιζερ



Πρωταγωνιστής της καλοκαιρινής σεζόν είναι το μπλέιζερ, και συγκεκριμένα το λιτό δίκουμπο, μονόπετο σακάκι. Φέτος, θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεσάτο και αμυδρά πιο κοντό από το σύνηθες. Οι πιο "τολμηροί" μπορούν να επιμείνουν στο κλασικό μπλέιζερ με τα χρυσά κουμπιά, αφού συνεχίζει να αποτελεί ένα must για το καλοκαίρι.

Τα χρώματα που ξεχωρίζουν στο καλοκαιρινό σακάκι είναι το λευκό ή το ανοιχτό γκρι που συνδυάζονται εύκολα και θεωρείται κατεξοχήν θερινά χρώματα. Φυσικά, μπορείτε να επενδύσετε και σε ένα καφέ ανοιχτό ή μπλε.

Συμβουλή

Μην ξεχνάτε ότι ένα από τα βασικά trend της σεζόν, είναι το ”σπάσιμο” του κουστουμιού. Με λίγα λόγια, η καλύτερη σας επιλογή είναι να συνδυάζετε διαφορετικό σακάκι με άλλο παντελόνι και να μην σετάρετε το πάνω με το κάτω του ίδιου κοστουμιού. Π.χ. Προτιμήστε ένα μπλε παντελόνι με το "μπαλαντέρ", το λευκό σακάκι.

Πουκάμισο



Και σε αυτό το κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας, σταθερή αξία παραμένει το λευκό χρώμα. Βέβαια, αν θέλετε να είστε πιο ενημερωμένοι στιλιστικά, επιλέξτε πουκάμισα σε έντονα χρώματα, καρό και με ρίγες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι στο καλοκαιρινό πουκάμισο κάνει επανεμφάνιση ο ”ιταλικός” γιακάς, δηλαδή ο λίγο πιο ανοιχτός από τον κλασικό. Πάντως, αν θεωρείτε ότι δεν σας κολακεύουν αυτού του τύπου τα πουκάμισα, μπορείτε να επιλέξετε από αυτά με μικρούς γιακάδες, που είναι επίσης στο προσκήνιο της μόδας.

Συμβουλή

Οι συνδυασμοί των χρωμάτων στο πουκάμισο είτε θα πρέπει να έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους (π.χ. άσπρο με κόκκινο) είτε να είναι συμπληρωματικές (π.χ. αποχρώσεις του ροζ και του γκρι ανοιχτού).

Γραβάτα



Οι τάσεις στη γραβάτα, που συμπληρώνει το επίσημο καλοκαιρινό σας look, συνιστούν φωτεινές και έντονες αποχρώσεις. Αν θέλετε να μάθετε τους διαφορετικούς τρόπους δεσίματος της γραβάτας κάντε κλικ εδώ και εδώ.

Πουλόβερ



Μην σας φαίνεται περιέργο. Ακόμα και το καλοκαίρι, τα πουλόβερ είναι must. Μπορείτε να το φορέσετε ένα δροσερό βράδυ ή να το ρίξετε στους ώμους σας. Η πιο ασφαλής επιλογής είναι φυσικά τα πιο λεπτά πουλοβεράκια με λαιμόκοψη ή με V, ενώ οι τάσεις της μόδας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις ρίγες όλων των μεγεθών.

Μην ξεχνάτε, φυσικά, τα αμάνικα γιλέκα που εξακολουθούν και αυτό το καλοκαίρι να αποτελούν ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Συμβουλή

Αν το χειμώνα ήσαστε φαν της ζακέτας ή του κάρντιγκαν, μπορείτε να τα φορέσετε και το καλοκαίρι. Προτιμήστε, βέβαια, τα πιο λεπτά υφάσματα όπως τα πλεκτά ή τα βαμβακερά.

Μπλουζάκια



Όπως κάθε καλοκαίρι, ο βασικός πρωταγωνιστής είναι τα μπλουζάκια τύπου πόλο, που προσδίδουν ένα πιο προσεγμένο στιλ στην εμφάνισή σας. Είναι η καλύτερη λύση για να τα συνδυάσετε με τα jeans αλλά και με τις βερμούδες.

Φέτος, μπορείτε να επιλέξετε T-shirt ή πόλο μέσα από μια γκάμα εμπλουτισμένη χρωματικά: πράσινα, κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και μοβ. Στο προσκήνιο, φυσικά, βρίσκονται και σε αυτήν την κατηγορία οι ρίγες κάθε μεγέθους.

Βερμούδες



Οι σχεδιαστές στις καλοκαιρνές κολεξιόν τους έχουν παρουσιάσει τις αντρικές βερμούδες σε ένα πιο κοντό ύψος από το συνηθισμένο. Επειδή όμως η κοντή βερμούδα ενδέχεται να μην σας κολακεύει, μην ακολουθήσετε κατά γράμμα αυτήν τάση, δηλαδή μην διστάσετε να αγοράσετε μια βερμούδα στο κλασικό μήκος που ξέρετε ότι σας πηγαίνει καλύτερα.

Συμβουλή

Μείνετε μακριά από τις στρατιωτικές βερμούδες. Η εποχή τους έχει περάσει και σε λίγο καιρό αναμένεται να... εξαφανιστούν.

Παπούτσια



Το αντρικό σανδάλι και η δερμάτινη σαγιονάρα παραμένει στο προσκήνιο της μόδας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο δερμάτινο loafer με κορδόνια, τύπου Timberland.

Συμβουλή

Παρόλο που οι σχεδιάστες προτείνουν έντονες αποχρώσεις και συνδυασμούς χρωμάτων, αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να υποστηρίξετε αυτό το look -που ούτως ή άλλως δεν συνδυάζεται εύκολα- διαλέξτε ένα ζευγάρι σε καφέ σκούρο ή ανοιχτό.
blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις