gReekNET :  web 2.0 is here

Δικαστική ήττα για το Rapidshare



Η διάσημη υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Rapidshare υπέστη μια σημαντική δικαστική ήττα που μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις. Γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι το Rapidshare δεν έχει λάβει μέτρα προκειμένου να ελέγχει αν το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και καλεί τους υπευθύνους να αναλάβουν δράση.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν κατέθεσε μήνυση η GEMA, ένας γερμανικός φορέας που έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά του παράνομου διαμοιρασμού μουσικών αρχείων. Η πρώτη δίκη έλαβε χώρα στο Ντύσελντορφ τον Ιανουάριο, με την απόφαση να αναφέρει ότι το Rapidshare φέρει ακέραιη την ευθύνη για το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες.

Έπειτα και από τη δεύτερη δικαστική απόφαση, οι υπεύθυνοι του Rapidshare υποχρεούνται να ενσωματώσουν στην υπηρεσία φίλτρα που θα μπλοκάρουν το ανέβασμα αρχείων με πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαμάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς το Rapidshare αναμένεται να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις