gReekNET :  web 2.0 is here

Facebook users URL


Στις 13 Ιουνίου 2009, ακριβώς στις 7:01 το πρωί, το Facebook θα παρέχει σε όλους αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως facebook vanity URL. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα nickname για το URL στο οποίο δείχνει το τωρινό προφίλ του χρήστη. Όπως θα έχετε προσέξει, το Facebook ενθαρρύνει την χρήση πραγματικού ονόματος με την μορφή όνομα – επίθετο αλλά μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσε URL με κάποιο nickname ή όπως ακριβώς ήθελε ο χρήστης να εμφανίζεται το URL που αντιπροσωπεύει το προφίλ του.

Η νέα μορφή URL θα είναι η εξής www.facebook.com/username. Το link παραπέμπει προς το παρόν σε αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία που θα γίνει διαθέσιμο το νέο χαρακτηριστικό, ενώ αντίστοιχα υπάρχει και το blog post που εξηγεί τις λεπτομέρειες. Όταν υλοποιηθεί το νέο feature οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν URL της μορφής, www.facebook.com/όνομα.επίθετο ή www.facebook.com/ψευδώνυμο. Αν αυτό σαν φαίνεται γνωστό είναι ίσως γιατί το Twitter χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο χαρακτηριστικό αλλά ακριβώς αντίστροφα. Απαιτεί από τους χρήστες να επιλέξουν username για το URL www.twitter/username και δίνει την δυνατότητα για προσθήκη πραγματικών στοιχείων όπως όνομα και επίθετο στην συνέχεια.

Αν έχετε ήδη κάνει login στο Facebook είναι πολύ πιθανό να έχετε διαβάσει το μήνυμα: Starting on Saturday, June 13th, at 7:01am, you’ll be able to choose a username for your Facebook account to easily direct friends, family, and coworkers to your profile. Check out the Facebook Blog for more information or send yourself an email with the details.

blog comments powered by Disqus
All greek to you? eh?
try the english version

My new site! We moved!

Μοιράσου τό

Share/Bookmark

Κατηγορίες άρθρων

Featured Post


Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου,
έχε υπόψην οτι μπορείς να εγγραφείς στο
RSS feed του blog πατώντας το πορτοκαλί
σφαιρικό εικονίδιο ακριβώς κάτω από το logo

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις